Life

Angela Similea, aniversare în America! Cântăreața petrece toată vara la fiul ei. Cum arată la aproape 76 de ani

Angela Similea pleacă în America la fiul ei, Sorin Hilgen, unde își va petrece toată vara. La toamnă, îndrăgita artistă va intra în studioul de înregistrări alături de Ovidiu Komornyik.
04.06.2022 | 10:16
Angela Similea aniversare in America Cantareata petrece toata vara la fiul ei Cum arata la aproape 76 de ani
Angela Similea pleacă în SUA la fiul ei, Sorin Hilgen, unde va petrece toată vara. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Cântăreața Angela Similea a decis să-și petreacă vara în SUA, la fiul ei, Sorin Hilgen,unde își va petrece și aniversarea vârstei de 76 de ani. La întoarcerea în România, celebra artistă va intra în studioul de înregistrări, alături de Ovidiu Komornyik. De altfel, tot el este cel care, după șase ani de absență pe scenă, a convins-o să se întoarcă la prima ei dragoste, muzica. Alături de alți artiști, au înregistrat o piesă pentru Ucraina, prin intermediul căreia au transmis un mesaj de pace. Recent, artista a realizat și o ședință foto nouă.

Angela Similea pleacă la fiul ei în America

Angela Similea, în vârstă de 75 de ani, își va petrece toată vara în America la fiul ei, Sorin Hilgen, și la cei doi nepoți dăruiți de acesta, Grace și Jan Christian. Aniversarea vârstei de 76 de ani din data de 9 iulie o va găsi în statul Massachusetts, acolo unde locuiește fiul acesteia.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita interpretă, care a scris istorie în muzica românească, va petrece luni bune peste Ocean, acasă la unicul său fiu. Înainte de pandemie, obișnuia să meargă periodic la băiatul ei, însă restricțiile au ținut-o departe de cei dragi.

Abia la începutul acestui an i-a revăzut, după doi ani, când i-au făcut o surpriză de proporții și au venit la București. Colegul ei, Ovidiu Komornyik, cel care a convins-o pe Angela Similea să revină în muzică, spune că artista va reveni în studioul de înregistrări alături de el, abia la toamnă. Până atunci, aceasta a realizat și o ședință foto nouă.

ADVERTISEMENT

”Angela pleacă în America la fiul ei, unde va sta toată vara. Cu piesele noi vom intra în studio abia la toamnă. Până atunci, să ne ajute Dumnezeu să vină vremuri mai bune și să fie bine”, a declarat Ovidiu Komornyik, pentru FANATIK.

Fiul Angelei Similea
Sorin Hilgen, fiul Angelei Similea locuiește în America de peste 20 de ani. Sursa foto. arhiva personală.

Cu ce se ocupă fiul Angelei Similea în SUA

Fiul Angelei Similea, Sorin Hilgen, are 49 de ani și este unicul moștenitor al interpretei. Acesta este rodul iubirii ei cu un chitarist, Sorin Movileanu. Câțiva ani mai târziu, Sorin a fost înfiat de omul de afaceri Jan Christian, cel de-al treilea soț al cântăreței.

ADVERTISEMENT

Sorin Hilgen s-a stabilit în America, de mai bine de 20 de ani, alături de soția lui și de cei doi copii ai lui din primul mariaj, cel cu Bianca Cristinoiu Jones. Fiul artistei are o situație financiară bună, fiind angajat în divizia IT a unei companii de prestigiu. Acesta a fost școlit în Elveția și a câștigat bine întotdeauna.

“Acum mi-a spus că vrea să-și dea Masterul în comunicarea în diverse sisteme între computere. Ceva de genul acesta. Fiind un student bun, i-a fost permis să lucreze în laboratorul Universității. El repara și întreținea tot ceea ce era computer în Facultatea de Medicină de la New York University”,mărturisea Angela Similea, în urmă cu câțiva ani, pe site-ul ei oficial, similea.ro.

ADVERTISEMENT

Câși bani câștiga fiul interpretei în America: “Mi se pare imens”

Angela Similea dezvăluia, la vremea respectivă, că fiul ei câștigă 35.000 de dolari pe lună.

„La absolvire, când s-a dus la interviu pentru angajare la City Bank, a fost acceptat să lucreze la City Corp, la firma mamă, acolo unde sunt capii. Iar salariul nu era de 20.000 de dolari, cum ar avea un absolvent, ci 35.000, plus zece la sută la sfârșitul anului. Imens. Mi se pare imens”, a dezvăluia Angela Similea, despre fiul ei.

Între timp, salariul acestuia a mai crescut, iar artista e mândră de fiul ei.

„Dar, dar ce poate fi mai încântător pentru o mamă, decât să aibă un copil care să câştige prin forţele proprii un salariu mai mare decât al ei. Eu n-am avut în viața mea salariu… Dar oricum are foarte mult”, a conchis Angela Similea.

A înregistrat alături de colegii ei o piesă cu un mesaj pentru pace

În luna martie, în plin război ruso-ucrainean, Angela Similea a înregistrat un cântec cu un mesaj de pace alături de Mirabela Dauer, Dida Drăgan, Monica Anghel, Adrian Daminescu și Marcel Pavel. Melodia este compusă de bunul ei prieten, Ovidiu Komornyik, alături de care interpreta a cântat în duet ani de zile.

Inițiativa acestui proiect aparține cantautorului, cel care a convins-o pe artistă să revină în muzică, să intre în studio și să realizeze prima înregistrare. Piesa se numește ”Nu omorâți iubirea” (cântec pentru pace), muzica și versurile îi aparțin lui Ovidiu Komornyik, iar înregistrările au avut loc în studio-ul Ovo Music.

Artista nu a mai cântat de șase ani

Practic, Angela Similea nu a mai cântat de șase ani și a acceptat să revină cu acest proiect de suflet.

”Angela nu a mai cântat de șase ani. Practic, aceasta este prima înregistrare, prima piesă după șase ani. Este vorba de un proiect de suflet, o melodie cu un mesaj de pace în plin război… un proiect la care participă mai mulți colegi de-ai noștri.

Alături de Angela și de ceilalți colegi am realizat și un videoclip al acestei melodii. Cântecul se referă la tot ceea ce se întâmplă în Ucraina. Sper să se încheie acest război cât mai repede. Nu face bine nimănui. Războiul nu aduce nimic bun, pentru nimeni”, susține Ovidiu Komornyik.

Angela Similea s-a retras din muzică după o perioadă grea

Angela Similea s-a retras din muzică după un șir de ani grei. Mai întâi i-a murit mama, în toamna anului 2010, iar în aprilie 2011 s-a stins din viaţă soţul acesteia, Victor Surdu, în urma unei boli teribile. Ce a urmat pentru îndrăgita artistă de muzică ușoară a fost și mai greu, s-a confruntat cu probleme financiare.

A început colaborarea cu Ovidiu Komornyik în 2007

Angela Similea s-a născut pe data de 9 iulie 1946 în București. Cariera interpretei a început în anul 1970 când a participat la a treia ediție a Festivalului “Cerbul de Aur”, cu piesele “După noapte vine zi” (preluare după Margareta Pâslaru) și “Marea cântă”. La Festivalul ”Cerbul de Aur ”de la Brașov, artista a obținut Trofeul ”Cerbul de argint”.

Cu Ovidiu Komornyik a început să colaboreze în anul 2007, alături de care a lansat următorul an, albumul intitulat ”De dragul tău”.

Între anii 2007 și 2011, Angela Similea a lansat patru compilații de hituri împreună cu Casa de discuri Ovo Music – două albume cuprinzând înregistrări din perioada anilor 1970 și două albume, înregistrări din perioada anilor 1980 – aceasta reprezentând prima apariție a unor cântece precum “Bunule, Pământule” și “Astă seară” pe un disc semnat Angela Similea. Artista și-a înregistrat numele la OSIM cu ceva timp în urmă.

 

 

 

ADVERTISEMENT