Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Anghel Iordănescu îl contrează pe selecționerul Edi Iordănescu: „E un semnal de alarmă, trebuie să pună presiune!”

Anghel Iordănescu l-a contrat în direct pe Edi Iordănescu. „Antrenorul secolului” i-a transmis selecționerului să pună presiune pe jucătorii care vor la Euro 2024.
05.12.2023 | 13:02
Anghel Iordanescu il contreaza pe selectionerul Edi Iordanescu E un semnal de alarma trebuie sa puna presiune
Anghel Iordănescu îl contrează pe selecționerul Edi Iordănescu: „E un semnal de alarmă, trebuie să pună presiune!” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a intervenit telefonic în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. „Generalul” l-a contrat pe fiul său, Edi, căruia îi cere să pună presiune pe fotbaliștii care vor să participe cu România la Campionatul European.

Anghel Iordănescu l-a contrat în direct pe Edi Iordănescu: „Sigur nu împărtășește punctul meu de vedere”

România s-a calificat după opt ani la Campionatul European. Deși naționala este condusă de fiul său, Edi, Anghel Iordănescu nu este mulțumit în totalitate. Lui „Tata Puiu” nu îi place că mulți dintre „tricolori” sunt rezerve la echipele lor de club. Iordănescu vrea ca selecționerul să schimbe acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere vă spun sincer, eu sunt optimist de fel, dar consider că e o grupă dificilă. Mă refer la faptul că un turneu final, fie că e European sau Mondial, nu poate să aducă în prim plan echipe modeste. Poate ca la un momentdat una sau alta traveresează o perioadă.

Poate că anumiți jucători de la o echipă sau alta au probleme de randament, dar un turneu final prezintă cam ce are mai bun fotbalul european. Și dacă vreți nici nu trebuie să pledez eu pentru afirmația pe care am făcut-o. Numai simplul fapt, dacă răsfoiți jucătorii adversarilor noștri, atunci când joci la City, la Napoli, la PSG, înseamnă că ai valoare.

ADVERTISEMENT

Dar nu nu m-aș raporta neapărat la grupă, la echipe, la adversari. Mai simplu ar fi în ceea ce ne privește pe noi să ne gândim la echipa noastră la lotul nostru la ce poate să ofere fotbalul românesc în momentul de față. Și dacă ar fi să închei, îl citez pe Andrei Vochin. Luați cotele de pe Transfermarkt ale jucătorilor pe care îi vom întâlni la Euro și atunci veți primi răspunsul dorit”, a declarat Anghel Iordănescu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„E un semnal de alarmă. Nu poți merge la turneul final cu jucători care nu joacă la echipele lor de club”

Pe parcursul intervenției telefonice, Anghel Iordănescu a transmis că nici măcar Ianis Hagi nu merită să meargă la Euro 2024, dacă nu se va impune ca titular la Deportivo Alaves.

ADVERTISEMENT

„Și dacă am ajuns la echipa noastră, eu aș vrea încă o dată să felicit jucătorii noștri că au obținut o performanță uriașă. Fără să fiu avocatul lor, eu sunt sigur că ei nici acum n-au realizat ce performanță au realizat. După 8 ani să revină la un turneu final, înseamnă enorm. Au jucat cu inimă și suflet de român.

Ne-au adus bucuria sărbătorilor de iarnă mai devreme și pentru asta îi felicităm. Dar, există și un dar. Sunt sigur că selecționerul nu împărtășește punctul meu de vedere, dar eu o să îl exprim. Există acest dar. Eu am urmărit după calificare, cinci jucători de bazi ai naționalei noastre au fost rezerve și n-au jucat la echipele lor de club.

ADVERTISEMENT

E un semnal de alarmă. Dacă până acum selecționerul lua presiunea și o punea în spatele lui și al staff-ului tehnic, acum cred că e momentul pentru ca selecționerul să pună presiune pe jucătorii noștri, pentru că ei trebuie să dovedească mai mult și să se impună la echipele de club.

Nu poți merge în Germania, la turneul final, cu jucători care nu joacă la club. Rațiu, Hagi, Marin, Pușcaș, să nu joci la echipa ta? După ce califici naționala la un turneu final? Înseamnă că ceva nu e în regulă. Eu personal speram ca jucătorii noștri să meargă la club și să se impună prin joc, prin comportament, în antrenament”, a adăugat fostul selecționer al României.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Anghel Iordanescu L-A CONTRAT pe Edi Iordanescu IN DIRECT | “Trebuie SA PUNA PRESIUNE PE EI!”

ADVERTISEMENT