Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Anghel Iordănescu, intervenție cu greutate în disputa legată de licența PRO a lui Pintilii: “Dacă mă iau după Burchel, Mircea Lucescu și cu mine nu suntem antrenori”. Video exclusiv

Anghel Iordănescu, fostul selecționer și antrenor al Stelei, l-a ironizat pe Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori. Ce spune despre Mihai Pintilii.
01.02.2023 | 23:08
Anghel Iordanescu interventie cu greutate in disputa legata de licenta PRO a lui Pintilii Daca ma iau dupa Burchel Mircea Lucescu si cu mine nu suntem antrenori Video exclusiv
Anghel Iordănescu a transmis un mesaj clar că antrenori și FRF, cu privire la scandalul licenței PRO. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, fostul jucător, antrenor al Stelei și selecționer al României, a ținut un discurs-manifest în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Anghel Iordănescu, atac la Lucian Burchel: „Dacă mă iau după el, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor!”

Anghel Iordănescu a comentat în termeni duri scandalul licențelor din SuperLiga și i-a transmis un mesaj clar antrenorului FCSB: „Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova…”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS

Șeful Școlii de Antrenori a fost însă luat puternic în colimator de „Tata Puiu”: „Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor! Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!”, a spus clar și răspicat Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Cu o vastă experiență, „Generalul” are mai multe sfaturi utile pentru Mihai Pintilii: „Dar ceea ce trebuie să se înțeleagă și să nu se uite e că experiența de jucător este una și ceea ce se întâmplă ca antrenor este cu totul altceva. Și eu sunt pentru foștii mari jucători, cum este și Mihai, care au jucat la națională, să antreneze. De școală ai nevoie! Dacă nu faci școala, nu-ți așezi gândurile, școala te ordonează, te învață niște situații speciale, deosebite, nu mai vorbesc de comunicare, relație cu presa…”. 

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu îi înțelege pe antrenorii din SuperLiga: „E mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie”

Anghel Iordănescu subliniază încă o dată importanța școlii de antrenori: „Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum. Trebuie să se ia decizia să se stopeze aceste lucruri”.

Cu toate acestea, din punctul său de vedere nu e normal ca un fost jucător să aștepte atât de mulți ani pentru a-și lua licența PRO: „Vă repet, din punctul meu de vedere e mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie. Maxim trei ani, doi ani dacă ar fi după mine!

ADVERTISEMENT

În 2 ani, un fost jucător care a reprezentat România și care are și experiență trebuie să-și obțină carnetul de antrenor”, a mai spus fostul selecționer, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Anghel Iordănescu l-a pus la punct și pe Gigi Becali: „Își bate joc de banii lui și de jucători!”

Nici patronul FCSB nu a scăpat de tirul lui Anghel Iordănescu: „Mihai nu poate în momentul de față să intervină, regulamentul nu îi permite și s-a văzut. Nu e normal. Jucătorii de fotbal sunt inteligenți, se prind imediat. Nu e normal ca în minutul 61 să îi scoți pe Compagno și pe Cordea.

ADVERTISEMENT

Ordinul a venit prin telefon imediat după ce Farul a egalat. Să îi schimbi pe cei doi, unul a marcat gol și a dat pasă de gol sau a făcut penalty, iar celălalt a marcat din penalty. Nu era normal să schimbi doi jucători în acel moment.

Ce vă pot spune e că FCSB a pierdut incredibil, dar a pierdut pe mâna ei și a pierdut în primul rând pentru că e prea multă debandadă și brambureală acolo. E acolo Andrei Vochin. Insistați să îi dați și lui (n.r. – Gigi Becali) o licență PRO. Insistați să îl băgați la Federație la cursurile licenței PRO”.

Anghel Iordănescu a recunoscut că și Edi Iordănescu s-a confruntat cu aceleași probleme la FCSB, iar Gigi Becali s-a comportat la fel: „Nu știu câtă decență a avut cu Marius Lăcătuș, cu Gică Hagi, cu ce antrenori au mai trecut pe acolo. Important este că își bate joc de proprii bani, dar de banii lui pe care îi investește.

Nu era normal ca în minutul 95, 96, un antrenor să intervină? Să taie jocul, să rupă jocul, să iasă la tușă, să intre doi metri în teren să rupă jocul și atunci se termină. Ia roșu Dawa și nu intervine nimeni. Toată lumea dormea pe banca aia”, a fost discursul acid al fostului mare antrenor.

Nu uitați: puteți urmări Fanatik SuperLiga în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK.RO la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok.

ADVERTISEMENT