Life

Animalele pe care nu e bine să le mănânci. Sunt specii obișnuite, dar nu îți fac deloc bine

Animalele pe care nu e bine să le mănânci. Sunt specii obișnuite, dar mai bine să nu le ai în meniu pentru că nu îți fac deloc bine.
20.07.2023 | 13:11
Animalele pe care nu e bine sa le mananci Sunt specii obisnuite dar nu iti fac deloc bine
Animalele pe care nu e bine să le mănânci. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalele pe care nu e bine să le mănânci. Sunt specii obișnuite și chiar apar în meniurile unor restaurante, dar mai bine le eviți.

Animalele pe care ar fi bine să le mănânci

În unele țări, aceste animale sunt pe meniu, dar specialiștii ne sfătuiesc să nu le încercăm. Spre exemplu, în Asia era normală carnea de liliac. La fel, în Marea Britanie nu ar fi neobișnuit să găsim carne de veveriță pe meniu.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, aceste două animale nu sunt bune pentru corpul uman. Veverița are o mulțime de bacterii. Chiar și dacă carnea este gătită corespunzător, procedurile termice tot nu vor scăpa de toate acestea.

Carnea de liliac nu este străină de bucătărie pentru multe țări. Mai mult, ea chiar este considerată o specialitate și poate chiar să coste mult. Dar liliecii sunt purtători de Ebola, rabie sau Marburg.

ADVERTISEMENT

Dintre animalele pe care nu e bine să le mănânci face parte gâsca sălbatică. Deși vânătorii ar putea crede că este la fel ca o gâsca normală la carne, nu este așa. Acest animal transmite diverse boli.

Ce nu e bine să mănânci. De ce e somnul periculos

Nici carnea de iepure nu este cea mai bună. Dar spre deosebire de celelalte animale precizate, iepurele poate fi consumat. Dacă mănânci carnea acestuia o dată pe an sau de câteva ori nu vei păți nimic.

ADVERTISEMENT

O altă specie pe care ar fi bine să nu o consumi este somnul. Dacă ai mers la un lac sau o apă unde poți să pescuiești somn din mediul natural, avem o veste proastă.

Acest pește, luat direct din baltă, poate fi plin de mercur sau alte toxine ce nu ne fac bine. Nici țiparii nu pot fi consumați. Ei trăiesc atât în apă dulce, cât și apă sărată, dar nu e bine să-i mâncăm.

ADVERTISEMENT