Life

Animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii. Era incredibil de periculos

Ai mai auzit până acum de animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii?
03.12.2023 | 08:00
Animalul de 350 de kilograme rapid cu dinti foarte mari si gheare ascutite care ucidea cu usurinta ursii Era incredibil de periculos
Animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un animal extrem de periculos de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, putea să ucidă cu ușurință urșii. Despre ce specie este vorba și cum arăta acesta?

Animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii

Există o mulțime de animale în lume, însă poate nu le cunoaștem pe fiecare în parte. Acest animal periculos care putea să ucidă cu ușurință urșii, spre exemplu, a fost un exemplar extrem de interesant.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre leul de peșteră. Acest animal periculos avea în jur de 300 de kilograme. Totodată, el avea ghearele ascuțite, dar și dinții mari. Putea să ucidă rapid atât oamenii, cât și urșii, dar și alte animale mai mari.

Asta se întâmpla cu ani în urmă, mai exact în urmă cu 48.000 de ani. De altfel, animalul periculos a fost chiar și vânat de oameni. Aceștia foloseau sulițe de lemn pentru a-l putea pune la pământ, notează Science.

ADVERTISEMENT

Dacă în prezent urșii sunt considerați periculoși în România, sau în alte coturi din Europa, iată că în urmă cu 48.000 de ani, pentru leul european de peșteră, asta nu era o problemă.

Datorită forței pe care acest animal de 350 de kilograme îl avea, el putea să ucidă ușor urșii, dar și mamuții. Lucrurile s-au concretizat în momentul în care cercetătorii au au descoperit un schelet aproape complet al leului de peșteră.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în anul 1985, iar scheletul acestui animal extrem de periculos era aproape intact. Pe de altă parte, cercetătorii și-au dat seama că toracele său a fost spulberat cu o suliță.

„Aceasta este cea mai timpurie dovadă directă a vânătorii unui super-prădător din istoria omenirii,” au scris autorii studiului. Chiar dacă vânarea acestui animal periculos era riscantă, pentru oamenii de atunci, nu era o problemă.

ADVERTISEMENT
Animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii. Sursă foto: Wikipedia, Sci.news / colaj Fanatik
Animalul de 350 de kilograme, rapid, cu dinți foarte mari și gheare ascuțite, care ucidea cu ușurință urșii. Sursă foto: Wikipedia, Sci.news / colaj Fanatik

Cum arăta leul european de peșteră

Ce altceva mai trebuie să știm despre acest animal extrem de periculos care ucidea urșii cu ușurință? În primul rând, cercetătorii au aflat că acesta avea aproape 121 de cm înălțime, dar și o lungime de aproape 213 cm.

Bizonii, urșii, dar și mamuții, nu reprezentau, deci, o problemă pentru acest animal periculos. Referitor la greutate, aceasta putea varia. Astfel, un leu de peșteră cântărea între 200 și 350 de kilograme.

Unde a trăit acest animal periculos? Conform studiilor, în mai multe zone din Europa puteau fi găsiți. Un exemplu este Marea Britanie, dar și Europa Centrală, de sud, sau de est. De asemenea, fosile au fost găsite și în Canada, Alaska, dar și în Rusia.

Zonele preferate de acest animal periculos erau pădurile de conifere, dar și pășunile. Iar pentru că vâna cu ușurință urșii, deseori stătea și în apropiere de bârlogurile acestora. De aici vine și numele de ”leul european de peșteră”.

ADVERTISEMENT