Life

Animalul de companie care își poate da seama după voce de starea pe care o ai. Simte dacă ești fericit sau trist

Animalul de companie care te poate surprinde. Este mult mai inteligent decât ai crede și poate să îți citească starea de spirit
01.12.2023 | 20:38
Animalul de companie care isi poate da seama dupa voce de starea pe care o ai Simte daca esti fericit sau trist
Animalul de companie care te poate surprinde. Cine îți înțelege cel mai bine stările Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul de companie este cel mai bun prieten al omului. Nu o spunem noi, ci sunt studii care au demonstrat asta. Ba mai mult, se pare că există blănoși care înțeleg exact prin ce treci din tonul vocii tale.

Animalul de companie care îți poate citi starea de spirit

De departe, animalul de companie cel mai apropiat de sufletul omului este câinele. De-a lungul vremii, acesta a fost domesticit încât a ajuns să se integreze de minune în familiile a milioane de oameni din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Deși mulți tratează câinele ca pe un simplu animal de companie, capacitatea acestuia de a înțelege unele lucruri este absolut uimitoare. Câinii au abilitatea de a citi comportamentul uman și își dau seama exact de strările prin care treci.

În ultimii ani, au fost efectuate numeroase studii. Scopul tuturor a fost acela de a demonstrat inteligența emoțională la câini. După cercetări intense și riguroase, s-a ajuns la concluzia că aceste animale de companie sunt mult mai complexe decât ne-am imagina.

ADVERTISEMENT

Câinii sunt mai inteligenți decât ți-ai imagina

Potrivit omofon.com, o echipă de cercetători de la la Universitatea Eötvös Loránd din Ungaria a reușit să intre în mintea câinilor. Aceștia au folosit aparatură pe bază de rezonanță magnetică funcțională, iar rezultatele au fost uimitoare.

Cercetătorii au monitorizat fluxul de sânge de la nivelul diferitelor zone craniene ale câinilor. La studiu au participat 11 câini care au trebuit să asculte diverse sunete.

ADVERTISEMENT

Rezultatele studiului au fost publicate și în revista Current Biology. Studiul a concluzionat ceea ce mulți nici nu își imaginau. Și anume, faptul că o anumită zonă a creierului patrupezilor răspunde mult mai repede la vocea umană decât la alte sunete.

Câinii au prezentat mai mult interes pentru vocile unor oameni, decât pentru sunete precum spargelor unor sticle sau alte zgomote. Ba mai mult, în funcție de tonul vocii, animalele pot să își dea seama de starea de spirit pe care o au stăpânii.

ADVERTISEMENT

Momentan, nu s-a stabilit cu exactitate ce anume percep câinii la auzirea unor zgomote diverse. În schimb, un lucru este cert. Câinii știu când ești vesel sau trist.

ADVERTISEMENT
Tags: