Life

Animalul pe care experții îl consideră cea mai terifiantă specie din lume. Nu-l poți ucide nici dacă îl tai în două

Experții spun că acest animal este cea mai terifiantă specie din lume. Nu-l poți ucide nici dacă îl tai în două. Care e explicația?
22.01.2024 | 08:31
Animalul pe care expertii il considera cea mai terifianta specie din lume Nul poti ucide nici daca il tai in doua
Animalul pe care experții îl consideră cea mai terifiantă specie din lume. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Acest animal este considerat de experți ca fiind cea mai terifiantă specie din lume. Nu poate fi ucis nici măcar dacă este tăiat în două. Care este explicația și despre ce animal este vorba?

Animalul pe care experții îl consideră cea mai terifiantă specie din lume

Știai că există un animal care nu poate fi ucis nici dacă este tăiată în două? Este considerat de specialiști ca fiind cea mai terifiantă specie din lume. Care e motivul? Este vorba despre viermele cu cap de ciocan.

ADVERTISEMENT

Poate nu ai mai auzit până acum de acest animal, însă e considerat cea mai terifiantă specie din lume. Dincolo de aspectul său ciudat, acesta prezintă și alte caracteristici care i-au uimit pe cercetători.

Primul exemplar de vierme cu cap de ciocan a fost descoperit în 1968, în grădina din Palatul Imperial din Tokio. A atras atenția specialiștilor, drept urmare, aceștia au decis să afle mai multe despre el.

ADVERTISEMENT

Conform studiilor, viermele cu cap de ciocan nu ar fi o specie de șarpe. Este vorba despre un vierme plat terestru, originar din Asia și numit de cercetători acum Bipalium nobile.

Ce trebuie să știm despre acest animal? În primul rând poate avea mai mult de un metru lungime și totodată are un corp lung și îngust. În ceea ce privește culoarea, el are mai multe linii maronii sau negre, iar capul este piesa de rezistență.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt cei care spun că are forma unui ciocan sau a unui târnăcop. Acesta este și motivul pentru care viermele cu cap de ciocan este considerat ca fiind cea mai terifiantă specie din lume.

Nu-l poți ucide nici dacă îl tai în două

Iar ce este cel mai interesant este faptul că viermele cu cap de ciocan nu poate fi ucis. E practic imposibil să scapi de acest animal. Au fost cazuri în care a fost tăiat în mai multe bucăți, însă ceva uimitor s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din partea din spate a apărut un alt cap, iar viermele cu cap de ciocan a început să se miște și să târască din nou. Referitor la reproducere, ouăle fertilizate ajung să se dezvolte în interiorul corpului, iar apoi sunt depuse.

Durează trei săptămâni până la eclozare, iar viermii încep să se maturizeze. În general, acest animal ciudat se regăsește în regiunile tropicale și subtropicale. Totuși, poate fi găsit și în alte colțuri ale lumii. Se pare că prin comerțul internațional cu plante rădăcinoase, specia a putut să se răspândească.

Viermele cu cap de ciocan, o specie terifiantă. Sursă foto: Atlas Geografic
Viermele cu cap de ciocan, o specie terifiantă. Sursă foto: Atlas Geografic
ADVERTISEMENT