Life

Animalul pe care românii îl cresc direct pentru export. Are o carne delicioasă, e de 10 ori mai sănătoasă decât cea de porc, dar nu o găsești deloc la vânzare în magazine

România, fruntașă în ceea ce privește exportul acestui animal către țările din afara spațiului comunitar. Cererea este uriașă.
25.02.2024 | 10:50
Animalul pe care romanii il cresc direct pentru export Are o carne delicioasa e de 10 ori mai sanatoasa decat cea de porc  dar nu o gasesti deloc la vanzare in magazine
România, printre țările fruntașe la exportul de carne către țările din afara spațiului comunitar. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Din România, anual, pleacă foarte multe animale spre export. Carnea animalelor crescute la noi în țară i-a cucerit pe străini, așa că exportul este ”în floare”. De ani buni de zile, țara noastră trimite peste hotare unul dintre cele mai populare animale. Străinii îl consumă în cantități uriașe, date fiind beneficiile sale pentru sănătatea organismului.

România ocupă locul doi în topul țărilor exportatoare de caprine și ovine

Anul acesta, România a primit toate certificatele sanitare-veterinare pentru a exporta cantitatea necesară de ovine către Algeria. Reprezentanții părții algeriene au avut un interes sporit pentru a bate palma cu România, astfel că experții ANSVSA au făcut toate demersurile necesare.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor furnizate de ANSVA, citate de adevarul.ro, numai în 2022, din România au plecat peste 1.56 de milioane de bovine și ovine în țările din afara spațiului comunitar. Din acest total mai mult de 90% a reprezentat numărul de ovine exportate către Iordania, Israel și Arabia Saudită.

În ceea ce privește topul țărilor unde ajung ovinele și caprinele din România, pe primul loc este Iordania. Topul este completat de Arabia Saudită, iar pe locul trei se află Israelul, cu peste 85.000 de ovine și caprine.

ADVERTISEMENT

La nivelul Europei, România ocupă unul dintre locurile fruntașe în ceea ce privește producția de ovine și caprine. Mai exact, țara noastră este pe locul doi în rândul statelor-membre, înaintea noastră situându-se Spania.

Exportul de caprine, dar și de ovine a crescut considerabil în ultimii ani, România ajungând un pion important pe masa internațională. Cererea a început să fie din ce în ce mai mare, iar asta datorită faptului că străinii apreciază foarte mult carnea de capră.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile consumului de carne de capră

Deși în topul preferințelor românilor carnea de capră nu este pe primul loc, totul se compensează cu gusturile celor de peste hotare. Aici, străinii au înțeles beneficiile consumului de carne de capră, așa că cererea a început să fie din ce în ce mai mare.

Carnea de capră este cunoscută datorită faptului că menține sănătatea sistemului circulator, în special, a arterelor coronariene ale inimii. Aceasta are un conținut ridicat de grăsimi nesaturate, grăsimi care sunt benefice pentru ritmul cardiac.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar carnea de capră conține acizi grași care previn cancerul. Aceasta are un nivel ridicat de riboflavină, seleniu, tiamină, dar și alte vitamine care țin cancerul la distanță.

De asemenea, carnea de capră are un conținut ridicat de proteine esențiale pentru buna funcționare a organismului. Carnea de capră are foarte puțină grăsime, ceea ce o face o alternativă potrivită pentru persoanele care sunt a dietă.

ADVERTISEMENT
Tags: