Life

Animalul rar surprins într-un parc național din România: “Este un fenomen mai aparte”

Animalul rar, surprins de camere într-un parc național din România. Este vorba despre o specie care nu e văzută aproape niciodată.
17.12.2023 | 23:02
Animalul rar surprins intrun parc national din Romania Este un fenomen mai aparte
Un animal rar a fost surprins într-un parc național din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul rar surprins recent într-un parc național din România, care i-a surprins pe specialiști. A fost pentru prima dată când a fost văzut în locul respectiv. Despre ce specie este vorba, de fapt?

Animalul rar surprins într-un parc național din România. A fost pentru prima dată când s-a întâmplat

În mai multe regiuni din țară au început să apară, de o perioadă, diverse animale rare, care trăiesc în sălbăticie. De exemplu, în Parcul Național Retezat a fost surprinsă o pisică sălbatică (Felis Silvestris), care i-a surprins pe experți.

ADVERTISEMENT

În Parcul Natural Apuseni, a fost văzut un râs, iar recent a fost surprinse alte animale rare, de data aceasta în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Este vorba despre doi urși bruni, femelă și puiul ei, amândoi din specia cu guler alb. Imaginile cu cei doi au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în parc.

ADVERTISEMENT

Cu toate că am fi tentați să credem că ar fi vorba despre o specie nouă, specialiștii nu sunt de acord cu această ipoteză. Directorul parcului susține că, deși acest colorit rar al blănii acestor urși este puțin obișnuit, au mai fost asemenea cazuri la noi în țară.

Aceasta a fost pentru prima dată când astfel de urși au putut fi observați în cadrul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. Apariția acestei specii a fost o adevărată surpriză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu ar fi vorba nici despre o mutație genetică în cazul acestor urși. Nu sunt nici specii aduse din alte părți, cum ar fi Asia, după cum a explicat conducerea.

“Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate.

ADVERTISEMENT

Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii și se pare că fiul său o moștenește.

Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”, au transmis reprezentanții conducerii Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, pentru GO Hunedoara.

ADVERTISEMENT