News

ANM, noi alerte de vreme rea. Zonele din țară care intră sub cod galben de fenomene severe

Meteorologii ANM au emis, miercuri, alerte cod galben de vreme rea pentru mai multe zone din țară. Urmează zile cu fenomene severe.
27.03.2024 | 10:42
ANM noi alerte de vreme rea Zonele din tara care intra sub cod galben de fenomene severe
ANM, alertă cod galben de precipitații abundente și vijelii. Zonele vizate de avertizări. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, 27 martie, noi alerte cod galben de fenomene severe. Vremea se strică în mai multe regiuni din țară

ANM, alertă cod galben de precipitații abundente și vijelii. Zonele vizate de avertizări

Finalul primei luni de primăvară aduce o vreme extrem de capricioasă în România. Săptămâna a început cu frig și ninsori abundente la munte, iar acum continuă cu ploi însemnate și vânt puternic.

ADVERTISEMENT

Miercuri, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis avertizări cod galben de vreme rea în România. În cursul acestei zile, este deja în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic. E valabilă între orele 10:00 și 22:00.

Meteorologii spun că vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Se vor raporta viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

ADVERTISEMENT

Imediat după această alertă, un alt cod galben intră în vigoare. Avertizarea se referă tot la intensificări ale vântului și va fi valabilă de la ora 22:00, până mâine, joi, 28 martie, la ora 10:00.

Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h”, arată ANM.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri dimineață, ANM a emis și o Informare Meteorologică de ploi și vânt. Potrivit meteorologilor, de azi, ora 10:00, până vineri, ora 21:00, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

În următoarele zile, în Capitală se va încălzi accentuat. Dacă miercuri se anunță 14-16 grade, de vineri maximele trec de 24 de grade Celsius. Până atunci, joi vor fi ceva manifestări de instabilitate.

Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h), anunță ANM.

ADVERTISEMENT