News

ANM, o nouă alertă de precipitații abundente: ploi, lapoviță și ninsori. Zonele cu strat de zăpadă

Specialiștii ANM au emis, miercuri dimineața, o nouă alertă de vreme rea: ploi, lapoviță și ninsori în mai multe zone din țară.
13.03.2024 | 10:25
ANM o noua alerta de precipitatii abundente ploi lapovita si ninsori Zonele cu strat de zapada
ANM, informare nouă de ploi și ninsori. Zonele cu precipitații abundente. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineața, o nouă informare de vreme rea: ploi, lapoviță și ninsori însemnate în mai multe zone din țară.

ANM, informare nouă de ploi și ninsori. Zonele cu precipitații abundente

Încă de marți, meteorologii ANM anunțau că România va fi lovită în următoarele zile de un nou ciclon polar. Temperaturile se așteaptă să scadă accentuat, iar în unele zone vor fi ploi, lapoviță și chiar ninsori.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteorologilor români s-a adeverit. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni, dinspre ANM a venit o nouă informare meteo de fenomene severe. Aceasta va fi valabilă de pe 13 martie, ora 10.00, până pe 15 martie, ora 10.00.

În aceste trei zile, se așteaptă precipitații în toate regiunile țării. Se vor înregistra cantități de apă în general de 10…15 l/mp. Vizate sunt zona Carpaților Meridionali, Transilvania și Muntenia.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie mai subliniază că, local, precipitațiile vor fi moderate și se vor acumula 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Hidrologii au emis și ei alerte de inundații.

Odată cu valul de aer rece, precipitațiile se vor transforma sub formă solidă. Meteorologii spun că la munte, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea parte de surprize extrem de plăcute.

ADVERTISEMENT

Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte”, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea rea nu va ocoli Capitala. În București, miercuri, vremea va fi închisă și temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi în jurul a 10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

ADVERTISEMENT

Răcirea va persista și joi, atunci când valorile termice maxime vor fi în scădere față de ziua anterioară și vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

ADVERTISEMENT