Sport

Antrenorul momentului din România vrea la națională: „Cine spune că nu e interesat minte!”

Antrenorului momentului din campionatul românesc are în plan să preia echipa națională. Tehnicianul a dat cărțile pe față.
11.10.2023 | 13:52
Antrenorul momentului din Romania vrea la nationala Cine spune ca nu e interesat minte
Antrenorul momentului din România a recunoscut că vrea la națională. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Antrenorul momentului din România recunoaște că și-ar dori să antreneze echipa națională. Este vorba despre Dorinel Munteanu, cel care o pregătește în prezent pe Oțelul Galați pe care a readus-o pe prima scenă a fotbalului românesc.

Antrenorul momentului din România vrea la națională: „Cine spune că nu e interesat minte!”

Dorinel Munteanu este unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul românesc. În vârstă de 55 de ani, „Neamțul”, campion cu Oțelul în 2010/2011, i-a readus pe moldoveni în prim-plan după două promovări consecutive. În actuala stagiune, Oțelul a pierdut doar două meciuri din 12 în campionat cu FCSB și Farul.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre varianta de a antrena naționala României, Dorinel Munteanu a dat cărțile pe față și a răspuns fără ezitare. „Sigur! Orice antrenor minte când spune că nu e interesat de echipa națională! Am o vârstă la care nu sunt nici tânăr, nici bătrân, deci este timp pentru echipa națională.

Deocamdată îmi doresc să trăim acele momente cu o calificare, după aceea mă gândesc și la obiectivele personale. Acum vreau să termin în primele 6 locuri cu Oțelul, apoi fac alte calcule”, a declarat Dorinel Munteanu, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, optimist în privința calificării la Euro 2024: „Suntem la mâna noastră”

Dorinel Munteanu a vorbit și despre duelurile României cu Andorra (12 octombrie) și Belarus (15 octombrie) din preliminariile Euro 2024. „Neamțul” vrea să retrăiască o calificare la un turneu final.

„Suntem la mâna noastră, mai ales că suntem neînvinși în grupă. Cele două confruntări din octombrie sunt accesibile la prima vedere. Și de noi au depins multe meciuri, doar de noi.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Anglia, cel cu Portugalia… Mi-aș dori să mă bucur de o calificare”, a mai spus antrenorul român. Cu două victorii, România poate urca cel puțin până în noiembrie pe prima poziție în grupă, deoarece liderul Elveția va juca un singur meci în octombrie. UEFA a decis reprogramarea duelului Israel – Elveția, din cauza războiului dintre gruparea Hamas și israelieni.

  • Dorinel Munteanu este cel mai selecționat jucător din toate timpurile la naționala României: 134 de meciuri între 1991 și 2007 
  • 16 goluri a marcat „Neamțul” în tricoul primei reprezentative
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, 4 turnee finale cu naționala României

Născut la Grădinari, județul Caraș-Severin, Dorinel Munteanu a evoluat pe postul de mijlocaș central de-a lungul carierei de jucător. Component al „Generației de Aur”, Dorinel Munteanu a participat alături de naționala României la 4 turnee finale.

Este vorba despre Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, dar și Campionatele Europene din 1996 și 2000. Dorinel Munteanu a debutat la națională în 1991 pe vremea când îmbrăca tricoul echipei FC Inter Sibiu.


  • 1.43 este cotă EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „PsF: 2” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT