Sport

Anunț important despre Superliga Europei! Juan Laporta susține că alte 15 cluburi vor să participe

Președintele Barcelonei a făcut un anunț important despre Superliga Europei. Juan Laporta susține că sunt alte 15 cluburi care vor să participe în cea mai nouă competiție.
02.02.2024 | 20:43
Anunt important despre Superliga Europei Juan Laporta sustine ca alte 15 cluburi vor sa participe
Președintele Barcelonei a făcut un anunț important despre Super Liga Europei. Juan Laporta susține că sunt alte 15 cluburi care vor să participe în cea mai nouă competiție. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele celor de la FC Barcelona a făcut un anunț important despre Superliga Europei. Juan Laporta susține că sunt deja alte 15 cluburi care vor să participe în cea mai nouă competiție de fotbal din lume.

Anunț important despre Superliga Europei! Juan Laporta susține că alte 15 cluburi vor să participe

În cadrul emisiunii El Mon de pe postul spaniol RAC 1, președintele Barcelonei a fost invitat special. Ibericul a făcut un anunț important despre Superliga Europei. Juan Laporta susține că sunt 15 cluburi care vor să participe ceea ce se vrea a fi o nouă competiție în fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a mărturisit că are acordul tuturor formațiilor menționate și că Superliga Europei ar putea să înceapă, cel mai probabil, în sezonul 2025-2026. Formațiile din Premier League, Atletico Madrid și PSG nu vor participa în competiție, potrivit declarației lui Juan Laporta.

“Este un salt de calitate pentru a garanta supraviețuirea fotbalului, nu mai avem timp de pierdut. O competiție cu 16 echipe ar fi mai bună și n-avem nevoie de englezi, ei joacă deja în Superliga lor

ADVERTISEMENT

Pe lângă Barcelona și Madrid, ar mai fi italienii: Inter, Milan, Napoli și Roma. De asemenea, echipe franceze ca Marseille, plus cele trei portugheze, Sporting, Benfica și FC Porto, care ar fi încântate să vină. Și mai sunt formațiile olandeze, Ajax, Feyenoord și PSV, dar și FC Bruges și Anderlecht din Belgia. 

Orice echipă din La Liga e bine venită, cu excepția lui Atletico. La fel, nu o să fie invitată nici PSG, pentru că președintele acesteia guvernează la UEFA. O competiție cu 16 echipe ar fi mai bună”, a declarat Juan Laporta.

ADVERTISEMENT

“Englezii nu sunt bine veniți în Superliga Europei”

Chiar dacă o parte dintre cluburile mari din Premier League voiau să ia parte la competiția promovată de Juan Laporta și Florentino Perez, se pare că acum acestea s-au dat un pas în spate. Motivul englezilor pentru care au decis să nu mai participe în Liga Europei ține de faptul că aceștia nu vor să își supere fanii și nici să aibă probleme cu cei de la UEFA. Juan Laporta a dat un exemplu din trecut pentru marea schimbare care dă semne că ar urma să aibă loc în fotbalul european.

“Nu-mi pasă și nu mă simt inconfortabil fără cluburile engleze, pentru că acestea au deja Super Liga lor. Faci o propunere unui club, care numai că participă va câștiga 100 de milioane de euro. Suma asta nu se poate obține nici măcar cucerind actuala Ligă a Campionilor.

ADVERTISEMENT

Situația îmi amintește de Cupa Campionilor Europeni din 1955. Foarte puține cluburi au participat, apoi a devenit competiție de excelență în Europa. Asta dorim să facem cu noua Super Ligă”, a mai spus Juan Laporta.

AS Roma, primul club care neagă declarația lui Juan Laporta

“După cum s-a declarat public la câteva ore după decizia Curții Europene de Justiție cu privire la dosarul Super League, AS Roma reiterează că nu susține niciun proiect legat de așa-numita Super League.

Clubul declară, de asemenea, că nu și-a schimbat niciodată poziția în această chestiune și nici nu a intrat în discuții despre o altă cale decât cluburile care lucrează împreună prin ECA în parteneriat și colaborare puternică cu UEFA și FIFA”, se arată în declarația clubului italian. În urma anunțului făcut de AS Roma și Feyenoord a negat declarația lui Juan Laporta.

ADVERTISEMENT