Sport

Joan Laporta, anunț incendiar cu privire la Superliga Europei: ”Poate fi o realitate în 2025”

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a anunțat că mult hulitul proiect al Superligii Europei ar putea deveni viabil începând cu 2025.
06.01.2023 | 09:20
Joan Laporta anunt incendiar cu privire la Superliga Europei Poate fi o realitate in 2025
Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a anunțat că mult hulitul proiect al Superligii Europei ar putea deveni viabil începând cu 2025. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șase cluburi din Premier League, trei din Serie A și alte trei din La Liga au anunțat la începutul anului 2021 înființarea Superligii Europene, dar proiectul a murit din fașă după doar trei zile.

Superliga Europei, înviată de Joan Laporta

După ce UEFA a reușit să blocheze Superliga Europei, doar trei cluburi au rămas să se bată în continuare cu mai marii fotbalului pentru viabilitatea acestui proiect. Iar Joan Laporta, președintele Barcelonei, a venit cu vești importante.

ADVERTISEMENT

Conducătorul catalanilor şi-a exprimat încrederea că această competiție poate deveni funcţională în anul 2025, în cazul în care va primi un aviz favorabil de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

”În primăvară vom avea hotărârea cu privire la Superliga, care va reprezenta pentru cluburi același lucru pe care Legea Bosman l-a făcut pentru jucători. Nu aș accepta înscrierea în acest proiect dacă nu ar fi fost o competiție deschisă.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, Juventus și alte cluburi care încă nu vor să iasă la lumină au acceptat-o. Singurul lucru pe care vrem să-l schimbăm este modelul de guvernare, iar puterea să aparțină cluburilor”, a declarat Laporta, conform Cadena SER.

De ce echipele din Premier League nu vor intra din prima în Superliga Europei

Președintele Barcelonei crede că echipele din Premier League nu vor accepta într-o primă fază să facă parte din acest proiect, dar este încrezător că în viitor se va putea face o fuziune între Superliga Europei și Premier League.

ADVERTISEMENT

”Dacă rezoluția este favorabilă, Superliga poate fi o realitate în 2025. Dacă nu este favorabilă, va depinde de felul în care este rezoluția pentru a decide care vor fi pașii de urmat. Gradul victoriei va defini gradul prin care se poate face Superliga.

Vom avea o competiție europeană care va concura cu Premier League. Ne dorim să intre cluburile engleze, dar credem că într-un primă fază nu o vor face. Sunt un apărător ferm al ligilor interne, dar cred că într-o a doua fază se va ajunge la o fuziune între Superliga Europei și Premier League”, a mai spus Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază a bătălie juridice, justiția spaniolă le-a dat dreptate celor trei formații rămase în Superliga Europei, Barcelona, Real Madrid și Juventus, și a obligat UEFA să anuleze sancțiunile luate împotriva lor, precum și restricțiile primite de restul celor nouă formații fondatoare.

ADVERTISEMENT