News

Anunț important pentru românii care merg în Grecia. Atenționare de călătorie de la MAE. Fenomenele periculoase așteptate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care ajung în următoarele zile în Grecia. În intervalul 12 - 15 august, statul elen va fi lovit de fenomene meteo periculoase.
12.08.2022 | 17:59
Anunt important pentru romanii care merg in Grecia Atentionare de calatorie de la MAE Fenomenele periculoase asteptate
Atenționare de călătorie în Grecia emisă de MAE. Zonele din statul elen unde se anunță ploi abundente, furtuni și grindină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După incendiile puternice din Thassos, Grecia se va confrunta în următoarele zile și cu fenomene extrem de instabilitate atmosferică.

Atenționare de călătorie în Grecia emisă de MAE. Zonele din statul elen unde se anunță ploi abundente, furtuni și grindină

Cetățenii români care au plănuite vacanțe în acest weekend în Grecia sunt anunțați, de Ministerul Afacerilor Externe, că zone extinse din statul elen se vor confrunta cu fenomene meteorologice cu potențial periculos.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 12 – 15 august, pentru regiunile din centrul, nordul şi vestul acestei ţări, s-a emis o avertizare meteo de fenomene extreme.

În zonele Macedonia, Tesalia de Nord, Epir şi, parțial, în nordul Mării Egee, s-au prognozat precipitaţii abundente, căderi de grindină, vijelii și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

De sâmbătă, 13 august, sunt aşteptate averse însoţite de vânt puternic şi căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia şi în insulele Ionice.

Vremea rea continuă și duminică. Atunci vor cădea averse abundente, grindină şi furtuni în Tesalia, Macedonia centrală şi de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia şi insulele din nord-estul Mării Egee.

ADVERTISEMENT

Nici de 15 august vremea nu va fi mai bună. Luni sunt anunțate de asemenea fenomene meteo puternice. Ele se vor mai înregistra în zone din partea de nord-est a Republicii Elene şi insulele din nord-estul Mării Egee.

MAE mai precizează, în comunicat, că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

ADVERTISEMENT

În cazurile excepționale, în care cetățenii se confruntă cu o situaţie dificilă, de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

ADVERTISEMENT

Grecia, lovită și de incendii puternice. Insula Thassos, cea mai afectată

În urmă cu 24 de ore, un incendiu puternic a fost raportat în Thassos, o insulă grecească preferată ca destinație de români.

Drept urmare, autoritățile elene au decis evacuarea persoanelor din zonă. În același timp, echipaje numeroase de pompierii luptă pentru stingerea incendiului.

Într-un comunicat emis joi, MAE a informat că, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență.

”În context, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu”, se arată pe site-ul ministerului.

Tags: