News

Anunț îngrijorător al Centrului European de Prevenţie şi Controlul Bolilor. Ce se întâmplă cu coronavirusul în România

04.05.2020 | 17:36
Anunt ingrijorator al Centrului European de Preventie si Controlul Bolilor Ce se intampla cu coronavirusul in Romania
ADVERTISEMENT

Centrul European de Prevenţie şi Controlul Bolilor (ECDC) a afăcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus.

Anunț îngrijorător al Centrului European de Prevenţie şi Controlul Bolilor

Conform news.ro, care citează Reuters, directoarea Centrului European de Prevenţie şi Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a anunțat că România nu a depăşit perioada de vârf a epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, Andrea Ammon a precizat că majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei, cu excepţia a cinci ţări: România, Bulgaria, Polonia, Suedia şi Marea Britanie.

”În timp ce Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor, Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat nicio evoluţie semnificativă în ultimele două săptămâni”, a declarat Ammon.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a anunțat încheierea stării de urgență din 15 mai

Premierul britanic Boris Johnson anunţa săptămâna trecută, la scurt timp după ce a ieșit din spital, că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit – a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia – şi la aproape 190.000 de contaminări.

ADVERTISEMENT

Această veste vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat ce activități se vor redeschide din 15 mai.

Klaus Iohannis a menționat că începând cu data de 15 mai românii se vor putea mișca în interiorul localității și nu vor mai trebui să aibă completată declarația pe propria răspundere, dar vor fi obligați să poarte mască de protecție în spații închise și în transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 13.512, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 349 de îmbolnăviri. Numărul total al morților a ajuns la 803.

ADVERTISEMENT