Fotbal international

Meciurile de la Euro 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune! Cum se va intra pe Arena Națională

06.04.2021 | 10:12
Meciurile de la Euro 2020 se vor desfasura cu spectatori in tribune Cum se va intra pe Arena Nationala
ADVERTISEMENT

România va face parte din rândul țărilor care vor găzdui meciuri la Euro 2020, iar planurile fanilor de a fi prezenți pe stadion încep să prindă contur. MTS a anunțat că 12.500 de suporteri ar putea asissta la meciuri.


Ministrul Eduard Novak a explicat cum se va face accesul pe stadion

UPDATE, 6 aprilie, ora 10:13 / Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a precizat cum se va facew accesul pe Arena Națională la meciurile de la turneul final al Euro 2020.

ADVERTISEMENT

”E o veste foarte bună. E un mic câștig în fața pandemiei acest semnal, prin faptul că ne-am asumat acest lucru. Am investit foarte mulți bani în acest proiect. E cel mai mare eveniment sportiv organizat în România și mă bucur că Bucureștiul se alătură Budapestei, Moscovei, Danemarcei, care au confirmat deja să-și asume aceste procente.

Fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat care atestă că s-a vindecat de Covid, că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conține data, ora la care trebuie să fie prezent pe stadion, ca să evităm aglomerația la intrare. Cealaltă variantă, când nu are niciun test, va fi testat la fața locului.

ADVERTISEMENT

Schema e foarte sigură, foarte bună și deja se află specialiști UEFA aici până la desfășurarea meciurilor, ca să se poată antrena cât mai bine staff-ul din România. Vor fi patru filtre prin care vor intra spectatorii”, a declarat Novak la Digi24.


Guvernul permite 13.000 de spectatori la Euro 2020

UPDATE, 6 aprilie, ora 09:00 / Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat oficial că la meciurile de la Euro 2020 care se vor disputa pe Arena Națională din București vor putea asista și spectatori, dar nu mai mulți de 13.000.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune.

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

ADVERTISEMENT

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor”, se arată în comunicatul postat pe site-ul MTS.


Știre inițială, 29 martie, ora 17:57

Eduard Novak, ministrul de la MTS, a participat în cursul zilei de luni la o întâlnire desfășurată la București, alături de o delegație din partea UEFA. Veștile sunt bune.

Meciurile care se vor juca pe Arena Națională sunt Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord și Ucraina Austria, dar și o partidă din optimile competiției.

Anunț oficial despre meciurile de la Euro 2020, de pe Arena Națională: „Scenariul implică un stadion ocupat în proporție de 25%”

Stadioanele din România sunt goale la partidele din competițiile interne, iar Arena Națională nu a putut găzdui spectatori nici la partidele tricolorilor din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Cu toate acestea, pe cel mai mare stadion al țării ar putea fi prezenți suporteri la partidele de la Euro 2020! Veștile bune au fost date de MTS, care anunță că 12.500 de oameni ar putea asista la fiecare meci care se va juca în vară la București, la Euro.

„Invitaţii au prezentat conceptul medical gândit pentru protecţia organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor şi nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicaţii majore asupra organizării meciurilor, deci şi o importanţă vitală pentru desfăşurarea evenimentului sportiv.

Un scenariu de ocupare de 25% din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenţi în tribune, iar siguranţa acestora, a sportivilor şi organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor”, anunță MTS într-un comunicat citat de Digisport.

Delegația UEFA care a purtat discuții cu Eduard Novak a fost formată din Andreas Schar și Taras Mukovoz. România a fost reprezentată de Eduard Novak și Cristian Ghiță, subsecretar de stat cu atribuții în sport. De asemenea, au fost prezenți Florin Șari și Alexandru Cândea, membri ai structurii locale de organizare Euro 2020 în România.

Programul meciurilor de la Euro 2020, care se vor juca pe Arena Națională

Primul meci de la Euro 2020 urmează să aibă loc pe Arena Națională în data de 13 iunie. Tot în iunie se vor juca și celelalte trei partide programate a se desfășura la București, iar cel mai interesant va fi cel din optimile de finală.

  • 13 iunie – Austria – Macedonia de Nord;
  • 17 iunie – Ucraina – Macedonia de Nord;
  • 21 iunie – Ucraina – Austria;
  • 29 iunie – Locul 1 din grupa F  – Locul 3 din grupa A / B / C

Grupa A:  Turcia, Italia, Elveția, Țara Galilor;
Grupa B: Danemarca  Belgia  Rusia  Finlanda;
Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord;
Grupa D: Anglia, Croația, Scoția, Cehia;
Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, Slovacia;
Grupa F: Ungaria, Franța, Germania, Portugalia.

ADVERTISEMENT
Tags: