Sport

Anunț radical înainte de Botoșani – Dinamo: “Dacă pierdem, gata, tragem obloanele!”

Valeriu Iftime a dat un ultimatum clar pentru jucătorii săi. Victorie cu Dinamo, sau se oprește activitatea. Botoșani este în acest moment pe ultimul loc în Superliga.
13.12.2023 | 17:23
Anunt radical inainte de Botosani  Dinamo Daca pierdem gata tragem obloanele
Valeriu Iftime pune presiune pe jucatori inainte de duelul cu Dinamo. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Botoșani se află sub presiune înaintea duelului cu Dinamo. Patronul echipei, Valeriu Iftime, vrea obligatoriu o victorie contra trupei din Ștefan cel Mare pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. Misiunea nu va fi una ușoară. Moldovenii nu au bătut pe nimeni în acest sezon de Superliga.

Iftime pune presiune pe jucători

“Ce să facem?! Fotbalul e un joc, câștigă unul, pierde altul. Până la urmă, dacă nu vom mai fi în Liga 1 nu va veni sfârșitul lumii, deși ar fi păcat, pentru noi. Cu Dinamo verificăm ultimul pașaport de a ne mai lupta în acest campionat.

ADVERTISEMENT

Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câștiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranță, că putem juca mai bine. Totuși, FC Botoșani a făcut ceva prin fotbalul românesc în ultimii ani, jucătorii de aici nu s-au confruntat cu astfel de situații precum cea din acest sezon. 

Am vorbit cu Victor Dican, căpitanul echipei și cu ceilalți, OK, nu suntem Manchester City, dar le-am atras atenția că pot intra în istoria negativă a clubului. Ca moldoveni tăioși”, a declarat Valeriu Iftime pentru Gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Botoșani este singura echipă din Superliga care nu a reușit nici o victorie în acest an. Moldovenii ocupă ultimul loc în clasament cu 9 puncte adunate în 19 partide de campionat. În ultimele 5 dueluri, Botoșani a reușit 3 egaluri și a fost învinsă de 2 ori.

Botoșani – Dinamo, derby-ul retrogradării

“Noi suntem ultimii, ei penultimii. Dacă nu bați nici pe Dinamo, atunci… Habar n-am cine poate fi cel mai periculos de la Dinamo! Probabil, toți. Depinde de noi ce facem pe teren, până la urmă. Așa, contra Botoșaniului și Bauza pare Ronaldinho când noi dormim! E important ce putem face noi, că acum suntem cei mai slabi

ADVERTISEMENT

Eu cred că avem ambiție, că am avut mult ghinion, că ne-au dezavantajat și arbitrajele, că nimic nu e făcut cu aceeași notă muzicală de la început la sfârșit. Ne trebuie și ceva mai multă baftă. Noi am jucat mai bine acasă decât în deplasare

Până una-alta asta e formula, nu mă grăbesc să caut, să găsesc pe altcineva. Nu cred în minuni de antrenori care salvează peste noapte, imediat, o echipă. Am studiat diverse formule, să vedem după aceste ultime două etape și, mai ales, ce-o să facem cu Dinamo”, a completat Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Nici Dinamo nu stă prea bine. În ciuda schimbării lui Burcă. trupa din Ștefan cel Mare se află într-o cădere liberă. Dinamo are înfrângeri pe linie în ultimele 5 partide de Superliga. Forma proastă a bucureștenilor i-a dus în clasament pe locul 15 cu 10 puncte în 19 partide.

ADVERTISEMENT