Sport

Anunț-surpriză al presei din Belgia: Mircea Rednic, propus antrenor la Standard!

Vești proaste pentru UTA la început de 2024. Arădenii ar putea rămâne fără antrenor. Mircea Rednic este dorit de Standard Liege.
02.01.2024 | 10:48
Anuntsurpriza al presei din Belgia Mircea Rednic propus antrenor la Standard
Mircea Rednic este dorit de Standard Liege. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, fost jucător și antrenor cu experiență vastă în fotbalul belgian, se află din nou în vizorul lui Standard Liege. Rednic este cotat cu șanse mari să preia frâiele echipei  belgiene care ocupă în acest moment locul 9 în clasament.

Mircea Rednic,propus antrenor la Standard Liege

“Standard nu-şi permite să plece în cantonament fără antrenor. Doar dacă se găseşte o soluţie în interior. Oricum, trebuie găsit un tehnician până pe 6 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Un club precum Standard are, în ciuda situaţiei actuale, întotdeauna avantajul de a stârni interes: conform informaţiilor noastre, Mircea Rednic, antrenorul din sezonul 2012/2013, a fost propus de agentul său, fără a se cunoaşte dacă profilul său este pe placul şefilor sau nu.

Cu toate că circulă mai multe nume, uneori fără temei, Standard trebuie să găsească profilul care i se potriveşte realităţii actual: o echipă în suferinţă, care trebuie mobilizată rapid pentru a-şi asigura rămânerea în prima ligă, ştiind că dispune de resurse financiare limitate”, a notat publicația Le Soir.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic o antrenează pe UTA din aprilie 2023

Cu Standard Liege rămasă fără antrenor după despărțirea de Carl Hoefkens, Mircea Rednic este văzut ca soluția potrivită pentru a revigora echipa și a o aduce într-o poziție mai sigură în clasament. Presa din Belgia speculează că Rednic ar putea reveni la conducerea tehnică a echipei.

Mircea Rednic a avut o carieră notabilă ca jucător la Standard Liege între 1991 și 1996, contribuind la echipă cu 140 de apariții și 3 goluri. După retragerea din cariera de jucător, Rednic a revenit în Belgia în calitate de antrenor, conducând trei echipe: Standard Liege în sezonul 2012-2013, Gent în 2013-2014 și Mouscron-Peruwelz în perioada 2016-2018.

ADVERTISEMENT

În prezent, Mircea Rednic o antrenează pe UTA Arad, unde a preluat rolul de tehnician în aprilie 2023. UTA Arad a parcurs până acum 21 de etape în sezonul curent, sub comanda lui Mircea Rednic. Cu 5 victorii, 9 remize și 7 înfrângeri, echipa ocupă poziția a 12-a în clasamentul Superligii, adunând 24 de puncte.

În ultimele cinci meciuri, echipa UTA Arad a obținut trei remize și o victorie, dar a și înregistrat o înfrângere. Rednic s-a confruntat pe final de an cu probleme administrative după ce conducerea a întârziat plata salariilor.

ADVERTISEMENT

În urma acestei probleme, jucătorii au vrut să intre în grevă, dar au ales în final să renunțe la această formă de protest. Criza salarială a arădenilor a fost de scurtă durată. Conducerea a plătit salariile, iar lucrurile au revenit la normal.

ADVERTISEMENT