Life

Anunțul care a provocat revoltă în Italia. Ce trebuie să facă o badantă pentru doar 4 euro pe oră: “Absurd”

Ce trebuie să facă o badantă pentru doar 4 euro pe oră în Italia? Un anunț a provocat o adevărată revoltă la scurt timp după publicare.
25.01.2024 | 08:11
Anuntul care a provocat revolta in Italia Ce trebuie sa faca o badanta pentru doar 4 euro pe ora Absurd
Ce trebuie să facă o badantă pentru doar 4 euro pe oră în Italia. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă o badantă pentru doar 4 euro pe oră în Italia? Un astfel de anunț a stârnit o adevărată revoltă. Ce au cerut angajatorii și de asemenea, de ce au oferit o astfel de sumă?

Ce trebuie să facă o badantă pentru doar 4 euro pe oră în Italia

Este bine cunoscut faptul că postul de badantă în Italia este la mare căutare. Ce salarii se oferă însă și care sunt cerințele? Un anunț de angajare a stârnit un val de controverse în mediul online.

ADVERTISEMENT

În anunțul respectiv din Italia se caută o badantă pentru o persoană cu probleme grave de sănătate, care nu este autonomă. Surpriza a reprezentat-o însă atât salariul, cât și programul de lucru.

Respectivul angajator a oferit în jur de 4 euro pentru o oră. Iar programul de lucru este de 6 zile pe săptămână, cu 29 de ore. “Este o mare responsabilitate, deoarece nu este autonom”, a scris cel care oferea postul de badantă în Italia.

ADVERTISEMENT

Iar cerințele nu s-au oprit doar aici. Pentru doar 4 euro pe oră, respectiva badantă, în Italia, trebuie să se ocupe și de curățenia în casă. Totodată, ea trebuie să prepare și mesele și de asemenea, să administreze tratamentele.

Anunțul care a stârnit o adevărată revoltă

Astfel, la finalul lunii, pentru toate aceste servicii, badanta ajunge să primească doar 500 de euro. Iar după un calcul simplu, raportat la program, vorbim despre aproape 4 euro pe o oră de muncă.

ADVERTISEMENT

Anunțul a stârnit un val de controverse în mediul online. Nu puțini sunt cei care au rămas șocați de suma oferită pentru postul de badantă în Italia. Au fost persoane care au reacționat acid, în timp ce altele au comparat ofertele.

O femeie spre exemplu spune că pentru a face curățenie primește cel puțin 8 euro pe oră. De cealaltă parte, în acest anunț, pentru doar o jumătate din această sumă se cer numeroase sarcini, dar și un program de muncă destul de lung.

ADVERTISEMENT

“Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro/oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate?

Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată”, a scris o femeie îndignată, potrivit publicației TuttoNotizie.

Menționăm faptul că dincolo de faptul că postul de badantă, atât în Italia, cât și în România, vine cu responsabilități, au existat și povești cu un final mai fericit. Spre exemplu, o femeie angajată pe acest post a devenit la un moment dat milionară, bătrânul de care avea grijă lăsându-i averea. 

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din...
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de...
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”