Fotbal intern

Anunțul lui Ionuț Stroe despre reluarea antrenamentelor copiilor: „Pot începe pregătirile individuale!”

15.05.2020 | 12:43
Anuntul lui Ionut Stroe despre reluarea antrenamentelor copiilor Pot incepe pregatirile individuale
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre reluarea antrenamentelor pentru copii și a subliniat faptul că aceștia se pot pregăti individual, în grupuri de maxim trei.

Anunțul lui Ionuț Stroe despre reluarea antrenamentelor copiilor

Ministrul Ionuț Stroe a vorbit despre reluarea antrenamentelor copiilor și a anunțat că aceștia au voie să se pregătească individual, în grupuri de maxim trei, iar în privința sportului îi sfătuiește să se antreneze fiecare cu aceeași minge:

ADVERTISEMENT

„Trebuie să avem răbdare în privința copiilor, autoritățile le vor tot binele din lume. Ar fi oarecum ciudat să chemăm copiii să meargă la sporturi, dar nu la școală. Copiii se pot antrena în aer liber, conform reglementările.

Dacă e vorba de o bază sportivă, ea trebuie să fie foarte bine păzite. Pot începe antrenamentele individualele pentru copii, în grupuri de maxim 3, dar cu toate testele epidemiologice”.

ADVERTISEMENT

„Accesul să se facă restricționat, publicul nu e permis, accesul la săli de masă, săli de forță, dușuri și vestiare e interzis. Nu este voie ca antrenamentele să se facă în baloane”, a mai spus Ionuț Stroe la TV Pro X.

„Virusul nu ține cont de calitatea fizică a unui sportiv!”

Ionuț Stroe a continuat și a explicat riscurile la care nu trebuie să fie supuși copiii, dar a recunoscut și faptul că Bundesliga a fost un model pentru stabilirea noilor protocoale:

ADVERTISEMENT

„Bundesliga e unul din modelele din care ne-am inspirat, chiar dacă situație e foarte greu să fie comparabilă cu modelul german, dar am reușit și noi să dăm un cadru pentru care echipele din Liga 1 să poată să-și reia antrenamentele”.

„Cei care trebuie să adapteze numărul accesului la bazele sportive, eu recomand ca fiecare copil să aibă propria minge. Sunt reguli care pot fi împrumutate și de cei care practică sport amator. Virusul nu ține cont de calitatea fizică a unui sportiv”, a mai spus Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT
Tags: