Life

Anunțul momentului pentru toți șoferii. Rămâi fără permis pentru o greșeală banală pe care o faci în mașină

Informație importantă pentru toți conducătorii auto din România. Te poți alege cu permisul suspendat dacă faci asta în mașină.
05.04.2024 | 23:42
Anuntul momentului pentru toti soferii Ramai fara permis pentru o greseala banala pe care o faci in masina
Anunț important pentru toți șoferii din România. Te poți alege cu permisul suspendat dacă faci asta în mașină. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anunțul momentului pentru toți șoferii. Rămâi fără permis pentru o greșeală banală pe care o faci în mașină. Specialiștii spun că este vorba de un obicei banal pe care nu îl băgăm în seamă, dar care ne poate afecta serios.

Informație importantă pentru toți conducătorii auto din România. Te poți alege cu permisul suspendat dacă faci asta în mașină

Informație importantă pentru toți conducătorii auto din România. Te poți alege cu permisul suspendat dacă faci asta în mașină înainte de a pleca la drum, pe șoselele din țara noastră. Dezvăluirea a fost făcută publică de un fost polițist.

ADVERTISEMENT

Viorel Teacă, care a lucrat în cadrul Poliției Române, a realizat un experiment care trebuie urmărit de toată lumea. Bărbatul a postat filmarea pe canalul său de TikTok, după ce a primit ”pontul” de la un coleg.

Din păcate, amicul său a rămas fără permis de conducere după ce a făcut asta. Așadar, fostul polițist susține că vaporii de la parfum ies la AlcoolTest dacă spray-ul este folosit în interiorul autoturismului personal.

ADVERTISEMENT

„Ce se întâmplă dacă te oprește Poliția și te pune să sufli în alcooltest? Ei bine, nu se întâmplă mare lucru, dar ce trebuie să știi este că, dacă te dai cu spray, cu parfum să miroși frumos și ești în mașină, există riscul să iasă la alcooltest.

Cel puțin, asta mi-a spus un prieten de-ai mei, o cunoștință, care a pierdut permisul, i-a ieșit 0,07 la alcooltest fiindcă și-a dat cu spray în mașină. El nu consumă alcool de ani zile. Și m-a rugat să fac și eu acest experiment.

ADVERTISEMENT

O să folosim un alcooltest de care folosește și Poliția Română. Prima dată o să suflu să vedeți că nu am consumat alcool. Uitați, este 0,00, se vede. Acum o să-mi dau cu parfum, să zic că mă întâlnesc cu cineva”, a explicat Viorel Teacă pe TikTok, scrie olt-alert.ro.

Parfumul, riscă să te lase fără permis de conducere

„Geamurile sunt închise în mașină, mă oprește Poliția și mă testează. Haideți să vedem ce se întâmplă, dacă experimentul acesta e valabil”, a mai spus fostul polițist, în filmarea de pe social media.

ADVERTISEMENT

„Opa. 0,19. Asta înseamnă că atunci când vă dați cu spray în mașină, să știți că există vapori de alcool conținut de parfumul respectiv și când te oprește Poliția riști să-ți oprească permisul”, a concluzionat Viorel Teacă.

În cazul în care un conducător auto se dă cu parfum în mașină, dar deschide geamurile autoturismului situația se schimbă complet. De această dată rezultatul de la AlcoolTest nu se mai modifică, ceea ce înseamnă că nu mai iese nicio alcoolemie.

ADVERTISEMENT