Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Apel la calm înainte de Belarus – România: ”De ce te temi? Unde e pericolul?”

Daniel Șendre a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că nu înțelege atitudinea înverșunată a lui Edi Iordănescu și a îndemnat la calm înaintea meciului Belarus - România.
12.10.2023 | 19:25
Apel la calm inainte de Belarus  Romania De ce te temi Unde e pericolul
Daniel Șendre a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că nu înțelege atitudinea înverșunată a lui Edi Iordănescu și a îndemnat la calm înaintea meciului Belarus - România. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La conferința de presă premergătoare partidei de la Budapesta, selecționerul a apelat în premieră la jurnaliștii români prezenți în sală pentru a-i publica discursul dedicat special jucătorilor.

Daniel Șendre îndeamnă la calm înainte de Belarus – România

Doar că mina încruntată pe care Edi Iordănescu a afișat-o înaintea întâlnirii Belarus – România l-a deranjat teribil pe analistul Daniel Șendre. În cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, acesta l-a criticat vehement pe selecționer pentru atitudine.

ADVERTISEMENT

”Chiar remarcam mina asta foarte gravă a selecționerului Edi Iordănescu, fără niciun fel de zâmbet. Un discurs grav, închistat, menit să-i tensioneze, nu să-i detensioneze pe băieții ăia.

Toate astea în condițiile în care urmează un meci cu o echipă care joacă în deplasare, fără spectatori, se află la 8 puncte în spatele tău, a pierdut aproape orice șansă de calificare. Dacă nu câștigi categoric și ușor meciul ăsta înseamnă că nu meriți să fii printre cele 24 de echipe de la Euro.

ADVERTISEMENT

Adevăratul nostru adversar este psihicul, nu terenul, nu altceva, pentru că noi nu prea știm să jucăm meciurile astea în care suntem la doar un pas să realizăm ceva mare. E posibil să existe surprize în sensul ăsta, sperăm să nu existe și băieții ăștia să facă un meci bun și să vină cu cele 3 puncte acasă”, a declarat Șendre.

Belarus nu reprezintă niciun pericol

Jurnalistul nu înțelege de ce Edi Iordănescu a apelat la un  astfel de comportament înaintea unui meci împotriva unei formații cu mari probleme de psihic, de lot și de încredere și care nu mai are șanse la calificare decât teoretice.

ADVERTISEMENT

”Remarcați diferența de discurs dintre Edi Iordănescu și un campion să-i zic așa sau un om de fotbal cu mentalitate de învingător, cum este Drăgușin, care a spus ‘vom fi concentrați, vom da totul, vom lua cele 6 puncte’. Despre asta vorbim, nu despre altceva. Te duci, joci, îți îndeplinești obiectivul, la revedere.

Explică-mi pentru ce joacă Belarus diseară? Nu mai au nicio șansă aproape, matematic au, dar realistic nu prea au, nu sunt niște obișnuiți ai turneelor finale, sunt la 8 puncte de adversarul lor, joacă în deplasare pe un stadion gol și atunci pentru ce trebuie să te temi tu?

ADVERTISEMENT

Pentru ce trebuie tu ca selecționer să apari cu mina aia gravă, fără să zâmbești, să imprimi așa un caracter grav meciului de parcă am juca împotriva Germaniei și nu am avea vreo 7 titulari”, a spus Daniel Șendre, la FANATIK SUPERLIGA.

Șendre vrea un fotbal cu zâmbetul pe buze

”Uitați-vă bine că Israelul are probleme, vor juca 3 meciuri într-o săptămână cu amânările astea pe care au fost obligați să le suporte. Oamenii ăia ce să mai spună, selecționerul Israelului cum să mai apară la conferințele de presă?

Despre ce presiune vorbim? Nu ar trebui să existe presiune, în afara faptului că noi cam așa suntem ca nație și tratăm jocul ăsta cu aoleu, drobul de sare cade pe noi  și e cel mai probabil să se întâmple.

Tocmai pentru că e fotbal, haideți să-l jucăm și noi cu zâmbetul pe buze, haide să-l jucăm și noi puțin mai relaxați, haide să tratăm meciurile exact așa cum sunt. Despre ce naiba vorbim? Unde e gravitatea, unde sunt pericolele, de ce trebuie să tratăm meciul ca și când trebuie să ardem recoltele și să otrăvim fântânile”, a afirmat Șendre.

Nu uita! FANATIK SUPERLIGA se vede de la 10:30, LIVE pe homepage-ul FANATIK.RO, luni, marți și vineri. Emisiunea poate fi urmărită ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube, de la ora 17:30.

Șendre dă de pământ cu Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT