Sport

Arabia Saudită caută fotbaliști pentru Liga a 3-a. Ce salarii îi așteaptă pe jucători

Arabia Saudită face tot posibilul pentru a atrage fotbaliști în Orientul Mijlociu. Ultimele oferte ale saudiților vizează atât liga a treia, cât și echipele feminine.
09.01.2024 | 22:31
Arabia Saudita cauta fotbalisti pentru Liga a 3a Ce salarii ii asteapta pe jucatori
Arabia Saudită caută fotbaliști pentru Liga a 3-a. Ce salarii oferă saudiții. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită a intrat în atenția fotbalului mondial la începutul anului 2023, când Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai mari jucători din istorie, a semnat cu Al-Nassr. Ulterior, saudiții au transferat pe bandă rulantă vedete din fotbalul european, unele aflate la final de carieră, folosindu-se de salarii uluitoare.

Arabia Saudită caută fotbaliști pentru Liga a 3-a

Între timp, arabii și-au extins obiectivul. Dacă la început atenția a fost îndreptată către jucători foarte buni care să joace în prima ligă de fotbal, în prezent misiunea saudiților este de a schimba întreaga structură a fotbalului din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Folosindu-se de anumite oferte financiare, arabii publică anunțuri de angajare pentru fotbaliști care vizează ligile inferioare de fotbal. Totodată, au fost făcute oferte și în fotbalul feminin, pentru primele două divizii din Arabia Saudită.

„Se caută jucători pentru a treia divizie a Arabiei Saudite. Salariu: între 3.000 și 4.000 de euro plus casă”, este începutul unui anunț publicat pe celebra platformă FutbolJobs, dar și pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ce salarii îi așteaptă pe jucători

Valentín Botella Nicolás, CEO FutbolJobs, platformă creată în 2013 și specializată în oferte de muncă din lumea fotbalului, a explicat pentru Marca intrarea Arabiei Saudite în lumea fotbalului. „De câteva luni primim un număr mare de oferte care veneau din Arabia Saudită, de toate categoriile și nivelurile, a spus CEO-ul FutbolJobs.

Oferta fixată de arabi pe platforma de angajări a făcut referire la un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de euro, plus casă. Totodată, saudiții au căutat cu precădere fotbaliști care să evolueze pe pozițiile de atacant, extremă stângă, extremă dreaptă, mijlocaș creativ, pivot defensiv și fundaș central.

ADVERTISEMENT

Portarii au fost excluși din oferta saudiților. Salariul minim pe sezon pentru un fotbalist din Liga 3 saudită ar urma să fie de 35.000 de euro. „Important este să subliniem că nu suntem reprezentanți și nici nu taxăm pentru tranzacție sau semnare . Venitul nostru vine de la abonații noștri, peste 3.000 în toată lumea. 

Nu transferăm jucători, oferim doar o platformă pentru fotbaliști. Fie că ai reprezentant sau nu, te poți întâlni și interacționa cu cluburile care trebuie să acopere un anumit profil”, a mai spus Valentín Botella Nicolás, despre platforma FutbolJobs.

ADVERTISEMENT

Arabii, oferte pentru fotbalul feminin

”Căutăm jucătoare pentru echipele feminine din prima şi a doua divizie din Arabia Saudită. Jucătoarea trebuie să fi fost convocată de naționala sa la ultima Cupă Mondială feminină. Salariul pentru prima divizie era în jur de 5.000 de dolari.

Principala cerinţă era să fi participat la ultima Cupă Mondială. Răspunsul a fost, de asemenea, surprinzător: 935 de candidate au răspuns ofertei”, se arată într-o altă ofertă.

ADVERTISEMENT
Tags: