Sport

Arbitraj foarte slab al lui Lucian Rusandu la CFR Cluj – UTA! A acordat un penalty aproape inexistent, salvat de VAR în alte două situații critice

Centralul Lucian Rusandu a făcut praf meciul dintre CFR Cluj și UTA. Arbitrul a luat cel puțin trei decizii controversate.
02.03.2023 | 19:03
Arbitraj foarte slab al lui Lucian Rusandu la CFR Cluj  UTA A acordat un penalty aproape inexistent salvat de VAR in alte doua situatii critice
3 decizii eronate a luat Lucian Rusandu la meciul CFR Cluj - UTA. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să câștige împotriva celor de la UTA, însă partida a fost stricată de deciziile total neinspirate ale lui Lucian Rusandru, care a dezavantajat flagrant ambele echipe.

Încă un meci stricat de arbitraj în SuperLiga! Erorile lui Lucian Rusandu

Meciul dintre CFR Cluj și UTA a fost presărat cu erori ale arbitrului Lucian Rusandu, iar echipa lui Dan Petrescu a profitat de o lovitură de la unsprezece metri acordată extrem de ușor. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

La scorul de 1-0 pentru clujeni, arbitrul central a acordat un penalty după un duel între Anton Maglica și Andrei Chindriș, spre disperarea arădenilor, care au protestat vehement.

După trei minute de dezbateri în camera VAR, Szabolcs Kovacs a validat decizia, deși pe reluările TV s-a putut observa că decizia a fost una total eronată, neexistând contact între cei doi jucători.

ADVERTISEMENT

Norocul arbitrului din Sfântu Gheorghe a fost că veteranul Ciprian Deac a ratat penalty-ul și a trimis mingea peste poarta lui Kucher, după un șut foarte slab.

Dan Petrescu, scos din sărite după ce Lucian Rusandu i-a anulat un gol lui CFR Cluj

Dan Petrescu și-a ieșit din minți în finalul primei reprize, după ce Lucian Rusandu a anulat un gol campioanei României. În minutul 45+3, Rangelo Janga a reușit să marcheze cu o lovitură de cap, în urma unei centrări a lui Krasniqi.

ADVERTISEMENT

Faza a fost analizată în camera VAR timp de minute în șir, iar Lucian Rusandu a fost în cele din urmă chemat să o revadă. Arbitrul a luat în cele din urmă decizia să anuleze golul din cauza unui fault al lui Kolinger la Milosevic, în faza premergătoare.

La finalul primei părți, Dan Petrescu a făcut un sprint către Lucian Rusandu, căruia i-a reproșat anularea golului și maniera în care a arbitrat, iar antrenorul a fost cu greu calmat de către jucătorii lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Lucian Rusandu i-a iertat pe CFR Cluj de încă un cartonaș roșu

Seria deciziilor neinspirate ale lui Lucian Rusandu a continuat în minutul 67. Anton Maglica a văzut inițial doar cartonașul galben după o intrare „criminală”, cu talpa pe glezna lui Vukcevic.

Faza a fost din nou analizată cu VAR, iar decizia a fost schimbată din nou după câteva minute, iar atacantul a fost eliminat, spre disperarea lui Dan Petrescu. De altfel, jucătorul de la UTA a fost înlocuit în urma acestei intrări dure.

Ciprian Deac putea să vadă și el cartonașul roșu patru minute mai târziu, însă Lucian Rusandu a acordat doar cartonașul galben, la o fază asemănătoare. Deac a intrat cu talpa la fostul său coechipier, Roger, însă de această dată VAR-ul nu a intervenit, chiar dacă mijlocașul ofensiv merita să fie și el eliminat.

ADVERTISEMENT