Sport

Arbitraj controversat în finala Chelsea – Liverpool! “Cormoranii” susţin că au avut gol valabil anulat şi un “roşu” pentru adversari

Finala Cupei Ligii Angliei a stârnit o controversă referitoare la arbitraj. Fanii lui Liverpool susţin că echipa a fost privată de un gol valabil şi un "roşu" pentru adversari.
25.02.2024 | 19:08
Arbitraj controversat in finala Chelsea  Liverpool Cormoranii sustin ca au avut gol valabil anulat si un rosu pentru adversari
Intrarea lui Caicedo la Gravenberch
ADVERTISEMENT

Chelsea – Liverpool este prima finală importantă a anului în fotbalul mondial. Cele două formaţii joacă pe Wembley finala Cupei Ligii Angliei. Însă, pe parcursul finalei au fost probleme de arbitraj.

Arbitraj controversat în finala Chelsea – Liverpool! Caicedo, iertat de un cartonaş roşu

Fanii lui Liverpool s-au simţit nedreptăţiţi, susţinând că echipa lor a avut un gol valabil anulat şi un cartonaş roşu neacordat. Arbitrul finalei este Chris Kavanagh, care în primele 90 de minute a avut mari probleme.

ADVERTISEMENT

Prima mare controversă a venit în minutul 25 când Gravenberch a fost călcat pe gleznă de Caicedo. A fost o intrare dură, la care Liverpool a cerut cartonaş roşu. Însă, mijlocaşul lui Chelsea a scăpat şi fără “galben”.

Nu la fel de fericit a fost Gravenberch. Fotbalistul lui Liverpool nu a putut continua confruntarea şi a fost înlocuit de Joe Gomez încă din minutul 25.

ADVERTISEMENT
Intrarea lui Caicedo la Gravenberch
Intrarea lui Caicedo la Gravenberch

Offside ciudat acordat la golul lui van Dijk!

A doua fază controversată care a stârnit furia fanilor lui Liverpool a venit în minutul 60. Van Dijk a marcat după o fază fixă, dar arbitrul a acordat offside după ce a revăzut faza la VAR.

Pe reluări se vede cum Endo, care este în afara jocului, jenează un adversar şi astfel van Dijk reuşeşte să se desprindă de el. Dar, comentatorii englezi au susţinut că decizia este una ciudată.

ADVERTISEMENT

VIDEO GOLUL LUI VAN DIJK: 

Liverpool şi Chelsea au avut câte un gol anulat!

După câteva minute de analiză, arbitrul a anulat golul. Jurgen Klopp a râs amar după decizia centralului. Dar, nu doar “cormoranii” s-au plâns de arbitraj, pentru că şi Chelsea a contestat un offside în prima repriză.

În minutul 33, Sterling reuşea să înscrie din pasa lui Nicholas Jackson. Atacantul lui Chelsea a pornit de la limita offside-ului, dar golul marcat de Sterling a fost anulat după ce liniile trasate de VAR l-au surprins pe Jackson în afara jocului.

ADVERTISEMENT
Offside-ul milimetric în care a fost surprins Jackson.
Offside-ul milimetric în care a fost surprins Jackson.

După 90 de minute, Chelsea şi Liverpool se află la egalitate, scor 0-0. Finala se va decide după 30 de minute de prelungiri sau după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT