Sport

Gafă după gafă în arbitrajele din Liga 1! Ofsaid grosolan nesemnalizat la FC Botoșani – Universitatea Craiova

Arbitrajele controversate continuă să fie capul de afiș în Liga 1. Golul de 2-1 al celor de la FC Botoșani în meciul cu Universitatea Craiova a fost marcat după un ofsaid uriaș, nesemnalizat.
06.12.2021 | 21:28
Gafa dupa gafa in arbitrajele din Liga 1 Ofsaid grosolan nesemnalizat la FC Botosani  Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Gafele arbitrilor au ținut capul de afiș pe tot parcursul etapei a 18-a din Liga 1. După gafele lui Marian Barbu din meciul FCSB – UTA Arad 2-1, a venit rândul brigăzii condusă de Istvan Kovacs la la meciul Botoșani – Craiova.

Arbitraj VARză la Botoșani – Universitatea Craiova!

Gazdele au incriminat inițial faptul că Eduard Pap a fost călcat de Andrei Ivan pe mână, la faza golului marcat de Elvir Koljic, care a deblocat tabela în Moldova.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi o altă fază controversată în minutul 38, când Nicușor Bancu a fost faultat în careu de fundașul central Dawa. Istvan Kovacs a acordat penalty, fiind acoperit de regulament.

Bogdan Gheorghe nu a văzut un offside uriaș la Dawa

Însă, în minutul 42, la golul de 2-1 marcat de cei de la FC Botoșani, asistentul Bogdan Gheorghe nu a văzut un offside uriaș la Dawa, cel care a pasat decisiv pentru golul marcat de Edjouma.

ADVERTISEMENT

Reluările au arătat clar că în momentul centrării, Dawa a fost în poziție afară din joc. El a pasat cu capul pentru Edjouma, cel care a înscris golul de 2-1 pentru echipa din Moldova.

Faza golului de 2-1 în meciul Botoșani - Craiova. Dawa a fost în afara jocului. Sursa foto: Captură Digisport
Faza golului de 2-1 în meciul Botoșani – Craiova. Dawa a fost în afara jocului. Sursa foto: Captură Digisport

Spiritele s-au încins pe tunelul care duce la vestiare

Deciziile arbitrului au inflamat spiritele în Moldova și pe tunelul de la vestiare au avut loc discuții aprinse referitor la maniera de arbitraj a brigăzii lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Anterior, arbitrul Marian Barbu a făcut praf meciul FCSB – UTA Arad după ce a acordat ușor cele două lovituri de pedeapsă pentru roș-albaștrii, transformate de Florin Tănase.

Etapă de coșmar pentru arbitri

A fost o etapă de coșmar pentru arbitri. În meciul dintre CFR Cluj și Chindia Târgoviște, ardelenii nu au primit un penalty, la fel cum s-a întâmplat și cu cei de la FC Argeș, în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș:

ADVERTISEMENT

“Trebuie să vina VAR-ul cat mai repede. Noi nu am vorbit de arbitrajele altora, așa cum se obișnuiește, iar asta se pare că ne-a afectat”, a spus Cristi Balaj.

Gigi Becali se apără: “Cum să nu fie fault? E clarisim”

Gigi Becali s-a apărat după ce echipa lui a primit ușor două lovituri de pedeapsă în meciul cu UTA Arad:

“Păi la primul penalty e clar. Mai mult decât atât nu se poate. Îl faultează în careu și îl lovește și cu cotul. Cum să nu fie fault? E clarisim. Cei care spun că ăla nu e penalty au mintea întunecată.

Al doilea eu îl văd în felul următor. Ca să fie aut de poartă, mingea trebuie să treacă de tot de linie, cu toată circumferința. Din ce am văzut eu, nu a trecut cu toată circumferința”, a spus latifundiarul pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari  – U Craiova: 2,22 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT