Sport

Arbitrul acuzat de Mihai Rotaru de “act criminal”, delegat la Universitatea Craiova – FC Voluntari: “L-a mutilat pe Bancu”

CCA a delegat la Universitatea Craiova - FC Voluntari un arbitru care nu e deloc pe placul lui Mihai Rotaru. Cu ce l-a enervat pe patronul oltenilor
25.02.2024 | 16:11
Arbitrul acuzat de Mihai Rotaru de act criminal delegat la Universitatea Craiova  FC Voluntari La mutilat pe Bancu
Arbitrul acuzat de Mihai Rotaru că „l-a mutilat pe Bancu”, delegat la Universitatea Craiova - FC Voluntari. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Continuă delegările controversate în SuperLiga. După numirea cel puțin ciudată a lui Cătălin Buși la FCSB – FC Botoșani, CCA a trimis un arbitru contestat de olteni la Universitatea Craiova – FC Voluntari.

Arbitru controversat la Universitatea Craiova – FC Voluntari

CCA a decis să îl delege pe Adrian Cojocaru (43 de ani) la partida Universitatea Craiova – FC Voluntari. Meciul de pe „Ion Oblemenco” e programat luni, 26 februarie, de la ora 20:00. „Centralul” gălățean va fi ajutat de la cele două linii de asistenții Valentin Avram și Valentin Florian Vișan.

ADVERTISEMENT

Rolul celui de-al patrulea va fi îndeplinit la partida din Bănie de către Bogdan Dumitrache. Din camera VAR, Cojocaru va fi susținut de Lucian Rusandu și Vasile Marinescu.

Mihai Rotaru, patronul alb-albaștrilor, are amintiri neplăcute cu Adrian Cojocaru. În sezonul 2021-2022, Rotaru l-a făcut praf pe arbitrul în vârstă de 43 de ani după un meci pierdut cu UTA Arad, scor 0-1. La vremea respectivă, în SuperLiga nu exista sistem de arbitraj video.

ADVERTISEMENT

„Să vină să își ceară scuze!”

La acel meci, Nicușor Bancu a rămas fără câțiva dinți după o lovitură aplicată de brazilianul Roger, la acea vreme jucător al „textiliștilor”. „Nu am putut să batem la Arad, dar arbitrajul a fost unul criminal. Adică este inadmisibil. Sper când va ajunge la Craiova domnul Cojocaru (n.r. arbitrul Adrian Cojocaru) să vină să își ceară scuze. Trebuia să dea trei cartonașe roșii, nu unul!

În momentul în care ai penalty, neacordat, în minutul 90, pentru mine este o ruşine de arbitraj. Adică cot în gură şi dinţii scoşi lui Bancu, atacul criminal asupra lui Screciu, atacul criminal asupra lui Fedele, penalty neacordat la Baiaram în minutul 80 şi ceva. Oamenii ăia trebuie să își ceară scuze.

ADVERTISEMENT

În momentul când arbitrajul este cauza unei agresiuni fizice, atunci e o problemă. A fost o agresiune fizică. VAR va fi din primăvară, din play-off şi pesemne că vor să rezolve lucrurile din acest moment. Vor ca viitoarea campioană să aibă 12 puncte avans înainte de play-off, că apoi va fi VAR-ul.

Vorbim de un act criminal, despre o complicitate la agresarea unui jucător. Înainte de Bancu a fost un atac criminal la Fedele, după a fost la Screciu … Nu putem să acceptăm aşa ceva”, a declarat Mihai Rotaru, într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Va fi al patrulea meci al Universității Craiova pe care Adrian Cojocaru îl arbitrează în acest sezon. El a fost la centru și la partidele FCSB – U Craiova 3-0, FC Voluntari – U Craiova 0-0 și U Craiova – CFR Cluj 1-0. La partida tur cu ilfovenii, Cojocaru a acordat un penalty pentru olteni, ratat însă de Mitriță.

ADVERTISEMENT
1,57 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist și sub 5,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - FC Voluntari