Fotbal intern

Arbitrul de la România – Irlanda de Nord este mai tânăr ca Tătăruşanu sau Deac! I-a purtat noroc lui Rădoi la naţionala U21

04.09.2020 | 15:11
Arbitrul de la Romania  Irlanda de Nord este mai tanar ca Tatarusanu sau Deac Ia purtat noroc lui Radoi la nationala U21
ADVERTISEMENT

UEFA a delegat la meciul România-Irlanda de Nord pe francezul de doar 31 de ani, François Letexier, care a mai arbitrat România la ultima ediție a Ligii Națiunilor, în octombrie 2018, când România-Lituania câștiga în fața Lituaniei, scor 2-1.

Din brigada condusă de François Letexier vor mai face parte arbitrii asistenţi Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, precum şi al patrulea oficial Amaury Delerue, francezul fiind arbitru FIFA din 2017.

ADVERTISEMENT

România dispută astăzi primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor cu Irlanda de Nord, iar peste trei zile la Klagenfurt va întâlni poate cea mai bună echipă din grupă, Austria, însă jucătorii României se gândesc doar la victorie în ambele meciuri.

François Letexier, arbitru la România – Irlanda de Nord

Letexier a arbitrat unul dintre cele mai tari meciuri din Ligue 1, Monaco-PSG 1-4, în luna ianuarie și are o medie de patru cartonașe galbene pe meci în acest sezon, în două dintre meciuri arătând și câte un cartonaș roșu.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, a arbitrat al doilea meci ca antrenor principal al actualui selecționer Mirel Rădoi la naționala de tineret. Este vorba despre meciul de pe 11 septembrie 2018, când micii tricolori au câștigat cu 2-0 în fața reprezentativei Bosniei meciul disputat la Ovidiu și care îi aducea mai aproape de Campionatul European U19.

François Letexier arbitrează pentru a doua oară o națională condusă de Mirel Rădoi

Așadar, în cele două meciuri în care a arbitrat România, jucătorii noștri au înscris în fiecare meci două goluri. De altfel, în ultimul meci direct cu Irlanda de Nord, România a câștigat cu 2-0, după prima dublă din cariera lui Paul Papp.

ADVERTISEMENT

Veteranii naționalei s-au născut înaintea lui François Letexier. Francezul născut în 1989 este cu trei ani mai mic decât portarul naționalei Ciprian Tătărușanu, dar și decât mijlocașul lui CFR Cluj, Ciprian Tătărușanu, iar Dan Nistor are și el 32 de ani, în timp Dragoș Grigore împlinește 34 de ani chiar în ziua meciului cu Austria.

Rămâne de văzut dacă arbitrul francez va putea să gestioneze această partidă importantă pentru selecționerul Mirel Rădoi. În afara meciului cu Irlanda de Nord, România mare de disputat cinci meciuri în acest an calendaristic:

ADVERTISEMENT
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (ora 19:00)
  • Miercuri, 14 octombrie: România – Austria (ora 21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie: România – Norvegia (ora 21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (ora 21:45)

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,10 este cota pentru ”peste 3,5 goluri marcate” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT