ADVERTISEMENT
News

Arestări în clanul Cămătaru. Ce au găsit anchetatorii în casele interlopilor

Clanul Cămătaru: Zece persoane au fost arestate după mai multe percheziții.
Autor: Robert Cristea | 27.05.2021 | 00:25
Arestări în clanul Cămătaru. Ce au găsit anchetatorii în casele interlopilor
Arestări în clanul Cămătaru. Ce au găsit anchetatorii în casele interlopilor. Sursa foto: diicot.ro

Zece persoane din clanul Cămătaru au fost arestate miercuri seară. Acestea sunt acuzate că ar fi șantajat mai mulți oameni de afaceri. Alţi doi membir sunt sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Este vorba de sportivi de performanţă şi recuperatori de datorii care au folosit ameninţări şi acte de violenţă, conform Observatornews. Procurorii  au făcut mai multe percheziţii miercuri, 26 mai.

Ce au găsit anchetatorii în casele interlopilor? 10 persoane au fost arestate

17 percheziții au fost efectuate în Capitală, dar și în județele Ilfov și Prahova. În urma descinderilor, 16 persoane au fost duse la sediul DIICOT din București.

Persoanele arestate ar fi şantajat oameni de afaceri din Bucureşti, Ilfov şi Prahova pentru a recupera datorii reale sau fictive, prejudiciul din acest dosar depăşeşte jumătate de milion de euro.

ADVERTISEMENT

La percheziţii, procurorii au găsit pistoale, arme albe şi sume importante de bani. Se fac cercetări pentru constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu.

Folosind ameninţări şi violenţe, infractorii ar fi obținut o jumătate de milion de euro.

Au fost aduși la audieri și doi poliţişti ai Brigăzii Rutiere care nu au reținut permisul de conducere al unuia dintre membrii grupării.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de DIICOT și Poliția Capitalei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu.

Descinderi ale DIICOT la membri ai clanului Cămătaru

Perchezițiile poliției au avut loc miercuri dimineață, în București. Mai mulți membri ai clanului Cămătaru au fost ridicați și duși la audieri.

ADVERTISEMENT

”Procurorii DIICOT și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus în aplicare miercuri 17 mandate de percheziție domiciliară și 16 mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Prahova,

într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT