Sport

Preliminariile CM zona America de Sud, etapa 6. Ancelotti, confirmat pe banca Braziliei

Carlo Ancelotti a fost confirmat pe banca Braziliei. Din vară, italianul va deveni selecționer după ce își va încheia contractul cu Real Madrid.
21.11.2023 | 15:52
Preliminariile CM zona America de Sud etapa 6 Ancelotti confirmat pe banca Braziliei
Ancelotti, confirmat de catre presa pe banca Braziliei
ADVERTISEMENT
21-11-2023
13:49

Carlo Ancelotti, confirmat de către presă pe banca Braziliei

Selecționerul interimar Fernando Diniz, se confruntă cu o perioadă dificilă pe banca Braziliei. A înregistrat două înfrângeri consecutive în actuala campanie de calificare pentru Cupa Mondială. Brazilia a suferit în deplasare în fața Uruguay-ului cu scorul de 0-2 și a Columbiei cu scorul de 2-1.

Carlo Ancelotti este alesul Federației de Fotbal a Braziliei pentru a scoate echipa din criză. În timp ce în Spania există zvonuri conform cărora italianul își va prelungi înelegerea cu Real Madrid, jurnaliștii brazilieni aduc asigurări că situația este sub control:

“Nu există niciun risc, totul e liniștit. Totul e pe hârtie. Semnat”.  Obiectivele noului selecționer italian vor include participarea și câștigarea competițiilor Copa America 2024 și Cupa Mondială din 2026. Carlo Ancelotti a triumfat de patru ori în Liga Campionilor: de două ori cu AC Milan, în anii 2003 și 2007, și de asemenea, de două ori cu Real Madrid, în anii 2014 și 2022.

17-11-2023
07:17

Rezultate din etapa a5-a a preliminariilor sud-americane pentru CM 2026

Argentina și Brazilia au suferit înfrângeri în partidele disputate în etapa a 5-a a preliminariilor sud-americane pentru calificarea la CM 2026.

Campioana mondială, cu Leo Messi pe teren, a cedat pe teren propriu, la Buenos Aires, scor 0-2, în fața Uruguayului, în timp ce Brazilia s-a văzut învinsă la Barranquilla de Columbia, scor 1-2, după ce a condus cu 1-0.

  • Bolivia – Peru 2-0 (H. Vaca 20, R. Vaca 87)
  • Venezuela – Ecuador 0-0
  • Argentina – Uruguay 0-2 (R. Araujo 41, Nunez 87)
  • Columbia – Brazilia 2-1 (Luis Diaz 75, 79 / Martinelli 4)
  • Chile – Paraguay 0-0

ads

16-11-2023
22:06

Victorie pentru Bolivia în meciul cu Peru

Bolivia a învins Peru, scor 2-0, în ”derby-ul” echipelor aflate în subsolul clasamentului grupei.  Henry Vaca și Ramiro Vaca au înscris cele două goluri ale gazdelor, în minutele 20 și 87.

În urma acestui rezultat, Bolivia a obținut prima victorie în 5 partide, acumulând 3 puncte în grupă, în timp ce Peru a rămas cu egalul din prima etapă cu Paraguay, în deplasare, scor 0-0.

În timp ce Europa se află pe ultima sută de metri a celor două etape finale din preliminariile pentru EURO 2024 America de Sud este intrată deja în febra calificărilor pentru turneul final al CM 2026, care va avea două importante borne ca premiere: primul turneu cu 48 de echipe și primul turneu cu trei țări gazdă: SUA, Canada și Mexic. Joi, 16 noiembrie și vineri, 17 noiembrie se joacă partidele din etapa a 5-a a preliminariilor CM din această zonă.

Argentina – Uruguay și Columbia Brazilia domină etapa a 5-a a preliminariilor CM 2026

Meciurile etapei a 5-a din preliminariile CM 2026 zona sud-americană vor avea loc în mai puțin de 48 de ore, pentru că vor începe în seara zilei de 16 noiembrie și până în dimineața zilei următoare (vorbim după ora României) vor fi deja gata, pentru că după ora noastră majoritatea vor avea loc în cursul nopții.

ADVERTISEMENT

Apoi va mai urma runda a 6-a din preliminarii, programată în întregime în noaptea dintre 22-23 noiembrie, după care va fi pauză până în primăvara anului următor. Din păcate, preliminariile sud-americane ale Mondialului din 2006 nu figurează în grilele nici unei televiziuni, deși acum partide gen Argentina – Uruguay sau Columbia – Brazilia reprezintă meciuri cu adevărat de top.

Programul meciurilor din etapa a 5-a a preliminariilor CM zona America de Sud

Joi, 16 noiembrie, ora 22:00

  • Bolivia – Peru

Vineri, 17 noiembrie ora 02:00 (ora României)

  • ora 00:00 Venezuela – Ecuador
  • Argentina – Uruguay
  • Columbia – Brazilia
  • ora 02:30 Chile – Paraguay
ADVERTISEMENT

Argentina – Uruguay și Columbia – Brazilia au loc la aceeași oră în preliminariile CM 2026 zona America de Sud

Această etapă a 5-a scoate în relief două meciuri în care se vor afla față în față patru dintre cele mai bune echipa naționale de pe continentul sud-american. Ele se vor juca la aceeași oră, 02.00, ora României. Este vorba de partidele Argentina – Uruguay și Columbia – Brazilia. Argentina, cu Leo Messi, câștigător pentru a opta oară al Balonului de Aur, va juca acasă, la Buenos Aires, pe stadionul Alberto Armando împotriva celui mai vechi adversar din istoria echipei naționale, Uruguay, care l-a convins pe veteranul Luis Suarez să renunțe la ideea retragerii din echipa națională, pentru a ajuta la calificarea la Mondialul american.

Naționala Braziliei, lipsită de prezența accidentatului Neymar, merge la Barranquilla, în Columbia, pe stadionul Roberto Melendez pentru șocul cu reprezentativa care are echipament identic naționalei noastre, galben-albastru. Neymar a creat mari polemici în Brazilia, fiind filmat când dansa de zor deși urma să se opereze în câteva zile.

ADVERTISEMENT

Argentina e lider, cu victorii pe linie și fără a fi primit gol, Brazilia doar un punct în ultimele două meciuri

Argentina are un parcurs ca de metronom. A câștigat toate cele patru partide de până acum și nu a primit gol. Nici nu a făcut scoruri de proporții, marcând șapte goluri în aceste meciuri. Uruguay poate fi un adversar mult mai puternic, mai ales că etapa precedentă s-a remarcat prin victoria clară acasă în fața Braziliei, cu scorul de 2-0.

Naționala cariocas nu pare a fi în cel mai bun moment. Are doar șapte puncte, față de 12 ale argentinienilor, asta pentru că înainte de pasul fals din Uruguay a mai produs, acasă, un rezultat total neșteptat, egalul cu mult mai modesta Venezuela, care însă acum pare pusă pe fapte mari, pentru că are tot 7 puncte.

ADVERTISEMENT

Din America de Sud merg direct la turneul final al CM 2026 primele șase clasate, în loc de patru ca până acum și locul 7 joacă baraj

Odată cu schimbarea sistemului competițional, de la 32 la 48 de echipe, America de Sud nu va mai trimite la turneul final doar primele patru clasate iar a cincea mergea la baraj. De acum înainte se califică direct primele șase reprezentative iar locul 7 din cele zece echipe care participă la preliminarii poate ajunge prin baraj.

Asta înseamnă că nici odată nu s-ar putea pune problema ca marile puteri Argentina și Brazilia să rateze prezența la turneul final iar șansele ca Uruguay, Columbia și Chile să fie și ele acolo în mod constant sunt foarte mari. Pentru ultimul loc direct și cel de baraj ar fi în discuție Ecuador, deși Ecuadorul a mai luat nu o dată fața celor din Chile, Peru și Paraguay, echipele cu șanse foarte reduse fiind Venezuela și Bolivia. Numai că, la acest moment, Venezuela e revelația, cu 7 puncte doar Bolivia respectând statutul de codașă, cu nici un punct.

ADVERTISEMENT