Sport

Aryna Sabalenka a dat startul petrecerii după titlul de la Australian Open: “Toți am băut, am dansat, ne-am distrat”

Aryna Sabalenka a reușit să câștige Australian Open fără să piardă vreun set în întregul turneu. În finală, aceasta s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2 în fața lui Qinwen Zheng.
28.01.2024 | 16:00
Aryna Sabalenka a castigat Australian Open fara sa piarda vreun set
ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, a dat startul petrecerii după câștigarea Australian Open 2024. Sabalenka s-a impus după o finală convingătoare împotriva adversarei Qinwen Zheng, locul 15 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2

Aryna Sabalenka a câștigat primul grand slam al anului

“De anul trecut mi-am cam schimbat mentalitatea și abordarea asupra tenisului. Nu este ușor să facem față presiunii pentru că ne distrăm atât de mult în afara terenului și încercăm doar să muncim din greu când suntem pe teren.

ADVERTISEMENT

Când sunt în afara terenului, încerc doar să uit de viața din tenis și să stau departe de ea. Am cea mai nebună echipă. Toți am băut puțin, unii dintre ei au băut, nu puțin, au băut mult, puteți vedea, le puteți verifica vocile.

Uită-te la ei și vei vedea cine bea cel mai mult. Am băut doar puțină băutură, am dansat, ne-am distrat și așa sărbătorim noi”, a declarat Aryna Sabalenka după ce a sărbătorit câștigarea primului Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Sabalenka a câștigat competiția fără să piardă vreun set

După această victorie de excepție, Aryna Sabalenka a participat la tradiționala ședință foto de prezentare a trofeului, eveniment ce marchează în mod simbolic triumful său la unul dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam.

Îmbrăcată într-o rochie albă, elegantă, sportiva din Belarus a radiat de bucurie și mândrie în fața jurnaliștilor prezenți la eveniment. Sabalenka s-a pozat cu mândrie alături de trofeu în fața presei și a deschis o sticlă de șampanie.

ADVERTISEMENT

Performanța ei remarcabilă a fost cu atât mai notabilă cu cât a reușit să câștige titlul fără să piardă niciun set pe parcursul întregului turneu, o realizare pe care a mai atins-o doar Ashleigh Barty la Australian Open 2022.

“Sabalenka lovește mingea mai puternic ca oricine din circuit. Cred că acest lucru se va vedea și în rezultate și cred că poate câștiga Slam-uri și pe alte suprafețe. O să risc și o să spun că nu cred că va mai câștiga doar două sau trei.

ADVERTISEMENT

Cred că va câștiga șapte sau opt turnee de Grand Slam în următorii trei-patru ani, pentru că efectiv este o jucătoare mult mai bună acum decât era acum doi ani, în opinia mea”, a declarat Mats Wilander, fost jucător de tenis, în prezent analist și comentator pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT