Sport

AS Monaco, eliminată de o echipă de liga a 3-a! Rezultat-șoc în Franța!

Joi, 8 februarie, AS Monaco a fost eliminată din Cupa Franței de o formație din a 3-a ligă. Rouen a obținut un rezultat șocant în fața formației din Ligue 1.
09.02.2024 | 10:32
AS Monaco eliminata de o echipa de liga a 3a Rezultatsoc in Franta
AS Monaco este eliminată din Cupa Franței de Rouen. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În optimile de finală, Rouen, echipa gazdă, a reușit un lucru inedit. Formația din a 3-a ligă i-a făcut foarte fericiți pe fani după ce AS Monaco a fost eliminată din Cupa Franței de aceștia.

AS Monaco, eliminată din Cupa Franței de o echipă de liga a 3-a!

La duelul de pe stadionul Robert Diochon, din optimile competiției, au fost prezenți puțin peste 12.000 de spectatori, majoritatea fanii celor de Rouen. Meciul s-a încheiat după loviturile de la 11 metri, iar scorul până atunci a fost 1-1.

ADVERTISEMENT

Folarin Balogun a deschis scorul din penalty în minutul 35, iar Clement Bassin a egalat în 45+5. Partida a fost una foarte echilibrată, însă loviturile de departajare au făcut ca AS Monaco să fie eliminată din Cupa Franței de echipa din liga a 3-a. La penalty-uri scorul final a fost de 6-5 în favoarea celor de la Rouen.

Astfel, echipa din al treilea eșalon a reușit o calificare extraordinară în sferturile de finală, acolo unde se va duela cu Valenciennes, formația de pe ultimul loc din Ligue 2. În liga a 3-a, Rouen ocupă poziția a 7-a și este la 15 puncte de primul loc, Red Star.

ADVERTISEMENT

Rouen nu este singura surpriză din sferturi, există chiar una și mai mare. Le Puy-en-Velay a reușit să ajungă până în această fază a competiției și se va duela cu Rennes. Formația este din a 4-a ligă franceză și a avut un parcurs favorabil care a adus-o până în acest punct.

Duelurile din următoarea fază a Cupei Franței se vor desfășura în perioada 27-29 februarie. Meciurile sunt: PSG – Nice, Lyon – Strasbourg, Le Puy-en-Velay – Rennes, Rouen – Valenciennes. Câștigătoarea de anul trecut, Toulouse, a fost eliminată tot de Rouen, în etapa precedentă a competiției, scor 3-4.

ADVERTISEMENT

Faultul criminal care îl putea distruge pe Mbappe

PSG s-a impus în fața celor de la Brest, scor 3-1, în Cupa Franței. Astfel, formația de pe Parc des Princes a trecut de faza optimilor și va merge mai departe în competiție. În duelul de acasă, gazdele au fost aproape să îl piardă pe Mbappe după faultul criminal din repriza secundă făcut de Lilian Brassier. Intrarea dură putea să îi termine cariera atacantului de la PSG.

Fundașul celor de la Brest a vrut să îl oprească cu orice preț pe Kylian. Astfel, când atacantul gazdelor se pregătea să fugă cu mingea, Brassier a intrat periculos și i-a pus talpa pe gleznă.

ADVERTISEMENT

Imaginile ne arată că Mbappe a fost călcat extrem de tare, dar după intervenția medicilor, acesta și-a revenit și a intrat din nou pe teren. Faultul comis de Lilian Brassier în minutul 69 i-a adus fundașului al doilea galben, astfel și eliminarea din teren. Lilian luase primul cartonaș cu 10 minute de faultul criminal pe care l-a făcut la Mbappe.

ADVERTISEMENT