Sport

Aşa arată dezastrul unei retrogradări istorice! Imaginile dramei, din “Groapă”, după Dinamo – U Cluj 1-1. Galerie Foto

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani, după 0-2 şi 1-1 cu U Cluj în barajul de rămânere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. FANATIK prezintă imaginile dezastrului din "Groapă".
30.05.2022 | 02:49
Imaginile durerii din "Groapă", după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2 (sursă foto: Fanatik)
ADVERTISEMENT

29 mai va intra în istoria lui Dinamo ca ziua în care clubul a retrogradat în premieră din prima ligă a României. Cu 74 de ani de istorie în spate, “câinii” au ajuns într-o situaţie dezastruoasă şi se pregătesc să joace în Liga 2 din sezonul viitor. La finalul celor 90 de minute din returul barajului cu U Cluj, tribunele stadionului din “Groapă” au fost umplute de tristeţe şi violenţe.

Fluierul final din Dinamo – U Cluj 1-1 a adus deznădejdea, dar şi startul violenţelor

Ultimele zece minute din Dinamo – U Cluj 1-1 au anunţat furtuna de la finalul meciului. După 80 de minute în care fanii i-au încurajat pe jucătorii lui Dusan Uhrin, norii negri ai retrogradării au coborât peste “Groapă”, iar Peluza “Cătălin Hîldan” a amuţit. Celebrele banere cu numele brigăzilor din PCH au fost date jos, iar în loc a apărut un mesaj dur: “În trecut cu preoţi pentru sfinţire / În curând vor cânta veşnica pomenire”.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, zeci de jandarmi au pătruns pe poarta stadionului, în dreptul PCH-ului, şi s-a poziţionat în faţa ultraşilor. De aici şi până la startul scandalului a fost doar un pas. Din peluză au început să aterizeze diferite obiecte, iar o torţă-rachetă a fost lansată spre terenul de joc. Totul pe ritmurile scandării “jucători de Serie B, vă rupem picioarele”.

La fluierul final al meciului, ultraşii din Peluza Sud au vrut să intre pe teren, însă jandarmii au intervenit imediat. În tot acest timp, fanii din PCH şi-au continuat scandările împotriva jucătorilor, după ce aceştia au plecat glonţ spre vestiare. Printre violenţe, sute de fani ai lui Dinamo au început să plângă când au realizat uriaşa contraperformanţă atinsă de echipă.

ADVERTISEMENT

Fanii au rămas înmărmurţi în tribune. “Eu nu plec de aici. Omorâți-mă! Vă dați seama ce trăim?”

Dacă unii fani au fost vocali şi s-au războit cu toată lumea, jucători, conducere sau brigadă de arbitraj, alţii au rămas stană de piatră. Cu ochii în gol, în lacrimi, “câinii” nu puteau concepe că echipa lor a atins cel mai negru punct din istoria de 74 de ani, o retrogradare ruşinoasă în Liga 2.

Cel mai sfâşietor moment a fost prezentat de FANATIK, al unui suporter care nu îşi dorea să plece de pe stadion şi şi-a strigat durerea în timp ce jandarmii încercau să-l scoată din tribună. Pe lângă drama retrogradării în Liga 2, meciul cu U Cluj a însemnat şi ultimul meci al lui Dinamo în “Groapă”.

ADVERTISEMENT

“Îți dai seama ce trăim noi?! Am fugit de acasă, mă cert cu nevasta, mă cert cu mama! Nu știți ce înseamnă asta pentru mine. A murit o parte din mine azi. Nu o să poți să înțelegi. Eu de aici nu plec. Nu plec de aici. Omorâți-mă”, striga, cu ochii în lacrimi, unul dintre suporterii lui Dinamo.

Fanii au rupt scaune şi au plecat cu ele acasă

Zeci de minute după finalul meciului, mii de suporteri ai lui Dinamo nu au vrut să părăsească stadionul. Strânşi în grupuri mici, aceştia îşi plângeau drama retrogradării, în timp ce jandarmii se asigurau ca situaţia tensionată să nu escaladeze.

ADVERTISEMENT

Fiind ultimul meci al lui Dinamo în “Groapă”, mai mulţi suporteri au rupt scaunele din peluză şi au plecat cu ele acasă, un suvernir trist al despărţirii de stadion, dar şi de prima ligă.

Concluzia dură a unei seri dramatice: “Dinamo a murit. Falimentul scrie pe noi”

Cu datorii uriaşe, în insolvenţă şi retrogradată în Liga 2, fără banii din drepturile TV, Dinamo a ajuns la un punct de cotitură. În faţa stadionului, suporterii s-au oprit şi au stat preţ de minute bune să vorbească despre situaţia clubului. “Dinamo a murit. Falimentul scrie pe noi”, a decretat un fan al “câinilor”, în timp ce discuta cu alţi confraţi.

Încet, spre miezul-nopţii, Şoseaua Ştefan cel Mare s-a liniştit, chiar dacă în jurul arenei mai rămăseseră câţiva suporteri ai lui Dinamo. Când lumina nocturnei s-a stins, un capitol din istoria clubului s-a încheiat.

ADVERTISEMENT