Sport

Ascendent moral pentru Simona Halep înaintea duelului cu Magdalena Frech. Pronosticul experților: „Va câștiga în două seturi”

Simona Halep și Magdalena Frech se luptă pentru un loc în optimi la Wimbledon 2022. Experții din Statele Unite ale Americii o văd favorită pe campioana noastră.
02.07.2022 | 10:00
Ascendent moral pentru Simona Halep inaintea duelului cu Magdalena Frech Pronosticul expertilor Va castiga in doua seturi
Ascendent moral pentru Simona Halep înaintea duelului cu Magdalena Frech. Pronosticul experților: „Va câștiga în două seturi”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep (locul 18 WTA) ar trebui să aibă o misiune facilă în fața Magdalenei Frech (locul 92 WTA) în turul 3 la Wimbledon 2022. Cel puțin așa consideră experții americani. Între timp, organizatorii englezi au stabilit ora de start a confruntării.

Simona Halep, favorită certă în fața Magdalenei Frech

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Wimbledon 2022 după ce a retras-o pe Kirsten Flipkens. Fostul lider WTA s-a impus în ultimul meci din cariera belgiencei, scor 7-5, 6-4. Pentru a accede în optimi, românca se va duela cu Magdalena Frech, o poloneză pe care a învins-o în ambele confruntări directe de până acum.

ADVERTISEMENT

Înaintea duelului de pe terenul 2 de la Wimbledon, jurnaliștii americani de la Sportskeeda au analizat Halep vs. Frech și au ajuns la concluzia că Simona va câștiga în minimum de seturi.

„Având în vedere standardele sale înalte, Halep nu a avut cel mai bun sezon în 2022. Ea are o rată de succes de 73%, singura sa performanță notabilă fiind câștigarea titlului la Melbourne Summer Set în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Totuși, românca și-a îmbunătățit jocul pe iarbă, ajungând consecutiv în semifinale la Birmingham Classic și Bad Homburg Open. Cu toate acestea, Halep nu a avut probleme la Wimbledon până acum și a avut evoluții sigure în fața Karolinei Muchova și a lui Kirsten Flipkens în primele două tururi, iar în acest turneu nu a pierdut încă niciun set. Magdalena Frech, pe de altă parte, a câștigat 12 din 27 de meciuri disputate în 2022 și încearcă să se afirme în acest sezon.

Poloneza și-a început campania eliminând-o pe semifinalista de la Eastbourne International, Camila Giorgi, și a continuat cu o altă performanță fascinantă împotriva fostei ocupante a locului 26 mondial, Anna Karolina Schmiedlova. Ea s-a calificat în turul al treilea al unui Grand Slam pentru prima dată în cariera sa.

ADVERTISEMENT

Halep va fi marea favorită în acest meci. Românca are un procentaj de 71% de victorii pe iarbă și vine după performanțe solide în ultimele două tururi. Ea pare să fie serioasă în acest turneu.

Halep ar mai putea să își îmbunătățească serviciul, având în vedere că a câștigat doar 62% din punctele de prim serviciu și a comis patru duble greșeli. Totuși, ea a reușit să găsească liniile cu loviturile sale de pe fundul terenului și s-a mișcat excepțional de bine pe teren.

ADVERTISEMENT

În timp ce Halep se va confrunta cu o adversară determinată, anii de experiență ar trebui să o ajute să o surclaseze pe adversara de 24 de ani. Pronostic: Simona Halep va câștiga în două seturi”, au scris jurnaliștii de la Sportskeeda.

Simona Halep este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul de simplu de la Wimbledon 2022, după ce Irina Begu a fost eliminat de Jelena Ostapenko, scor 6-3, 1-6, 1-6. Favorită numărul 16, Halep va avea o misiune complicată dacă va trece de Frech. În optimi va da peste învingătoarea meciului dintre Petra Kvitova și Paula Badosa.

ADVERTISEMENT