Sport

Ascensiune surpriză la FC U Craiova: „A venit pe cel mai mic salariu. Era terminat fizic și moral”

Ascensiunea lui Andrea Padula de la transferul la FC U Craiova 1948 l-a lăsat cu gura căscată pe Marcel Pușcaș, care acum îl propune și la echipa națională a României.
11.01.2024 | 22:48
Ascensiune surpriza la FC U Craiova A venit pe cel mai mic salariu Era terminat fizic si moral
Ascensiune surpriză la FC U Craiova: „A venit pe cel mai mic salariu. Era terminat fizic și moral”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Andrea Padula începe să culeagă toți laurii la FC U Craiova 1948 după ce și-a revenit 100% din punct de vedere fizic și a câștigat un loc de titular sub comanda lui Giovanni Costantino. Marcel Pușcaș a dezvăluit cum a ajuns fundașul trecut pe la FC Basel la gruparea din Bănie și de ce nu a fost inițial de acord cu transferul său.

Marcel Pușcaș, despre ascensiunea lui Andrea Padula la FC U Craiova: „A venit pe cel mai mic salariu din echipă”

Andrea Padula are și cetățenie română după ce a ajuns în România la FC U Craiova 1948, după ce și Vladislav Blănuță a ales aceeași cale cu câteva luni în urmă. Fotbalistul transferat de olteni în vară și-a câștigat un loc în primul „11” și are planuri mărețe la formația lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș este impresionat de ascensiunea fundașului născut în Elveția, deoarece acesta a venit la FC U Craiova 1948 după o accidentare horror. Acesta a povestit că Andrea Padula a semnat pe cel mai mic salariu cu gruparea din Bănie și inițial nici nu a fost de acord cu transferul acestuia.

„ANDREA PADULA. 27 de ani. A pierdut vremea prin Elveția am putea spune. Mama bucureșteancă, tata italian. Se intâmplă deseori. Ce vină au părinții? Azi a primit cetățenia română. Da, a «pierdut vremea» cu fotbalul la Bellinzona și la Basel. În Elveția.

ADVERTISEMENT

O gravă accidentare l-a scos din circuit. Ligamentele încrucișate i-au fost paradite. Se întâmplă uneori. Acum e sănătos. A venit la noi, la FCU 1948, pe cel mai mic salariu din echipă. Dacă îmi revin și joc discutăm!- zicea Andrea. Era un terminat fizic și moral.

«Nebunul» de Mititelu a zis ok. M-am enervat și am spus că: «FCU 1948 nu este azil. Echipa asta nu trebuie să fie nici azil și nici centru de recuperare suflete. Dacă vrem să performăm!» Padula a-nceput să joace. În teren se vede tot. Cum ești în teren așa ești și în viața de zi cu zi”, scrie Marcel Pușcaș pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș îl propune la națională pe Andrea Padula: „Va trebui să țină cont de un fotbalist peste Camora sau Bancu”

Marcel Pușcaș îl laudă pe Andrea Padula și pentru seriozitatea de care a dat dovadă până acum la formația din Bănie și așteaptă să confirme și în continuare în SuperLiga. Pentru FC U Craiova 1948 urmează un amical cu Poli Iași după ce și ȚSKA Sofia le-a dat „țeapă” oltenilor pentru o confruntare de verificare.

Mai mult de atât, oficialul celor de la FC U Craiova 1948 îl propune pe Andrea Padula și la echipa națională a României după naturalizare. Acesta consideră ca fundașul oltenilor este peste Nicușor Bancu sau Mario Camora.

ADVERTISEMENT

„Un jucător de fotbal poate fi caracterizat de către connaisseuri și pentru viața personală. Azi la antrenament, Padula discutând cu maseurul a spus într-o română neaoșă,« mulțumesc, scuză-mă». Ce vreți mai mult decât cunoașterea proprie?

În latină se spune «NOSCE TE IPSUM». Padula se cunoaște pe sine. A venit spășit, umil, realist, cu bun simț.
L-a găsit și pe «fraierul» de Mititelu care să-l accepte. Eu n-aș fi făcut demersul. Padula este elegant, inteligent, joacă și fundaș stânga și dreapta.

Din această «zi de naștere» a românului Padula sper din tot sufletul ca traumele lui, ca incertitudinile mele, ca speranțele lui Mititelu, să-i de-a puterea de-a demonstra! Dacă va reuși până la vară, orice selecționer îi va locul lui Edi, după acest Euro din Germania( Edi va fi în Golf), va trebui să țină cont de un fotbalist peste Camora sau Bancu. Bine ai venit românule Padula!”, a spus Pușcaș.

  • 250.000 de euro este cota lui Andrea Padula, conform transfermarkt
  • 11 partide a jucat pentru FC U Craiova 1948 în SuperLiga
  • 30 iunie 2024 este data când îi expiră contractul cu gruparea din Bănie
ADVERTISEMENT