Sport

Asta e miza! Adevăratul risc pe care și-l asumă Kylian Mbappe în războiul cu PSG

Kylian Mbappe își asumă un risc major în războiul cu PSG. Starul francez vrea să plece de la echipă din postura de jucător liber de contract în vara anului 2024.
22.07.2023 | 16:47
Asta e miza Adevaratul risc pe care sil asuma Kylian Mbappe in razboiul cu PSG
Adevăratul risc pe care Kylian Mbappe și-l asumă în confruntarea cu PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe nu va face deplasarea cu PSG în stagiul de pregătire din Japonia și Coreea de Sud. După amicalul cu Le Havre, câștigat de PSG, scor 2-0, în care Mbappe a jucat o jumătate de oră și a marcat un gol, campioana Franței a luat hotărârea radicală de a-l exclude din lot pe starul francez. Totuși, consecințele ar putea fi mult mai mari pentru Kylian Mbappe.

Adevăratul risc pe care și-l asumă Mbappe în războiul cu PSG

Kylian Mbappe a anunțat conducerea lui PSG că nu vrea să își prelungească înțelegerea scadentă în vara anului 2024. Însă, atacantul nu vrea să o părăsească în această vară pe campioana Franței, deoarece va încasa un bonus de loialitate, în valoare de 80 de milioane de euro, dacă va sta încă un sezon la PSG.

ADVERTISEMENT

Astfel, PSG ar urma să-l piardă gratis pe Mbappe. Pentru că nu a luat o decizie, campioana din Ligue 1 a decis să-l excludă din lot pe fotbalist. Dacă nu va lua o hotărâre, Kylian Mbappe riscă să nu prindă minute în sezonul viitor la PSG, iar în pericol sunt participarea atât la Campionatul European 2024, dar și Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În cazul în care, Kylian Mbappe va rămâne la PSG încă un sezon, dar nu va semna prelungirea, atacantul ar urma să fie exclus din lot. Mbappe pur și simplu nu își permite să stea un an pe bară! Prezența la Campionatul European și chiar Jocurile Olimpice, o miză de suflet pentru el, este în joc.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Franceze de Fotbal a stabilit ca prioritate participarea lui Mbappe la JO 2024

Philippe Diallo este noul președinte al Federației Franceze de Fotbal, înlocuindu-l la vârf pe Noël Le Graët. Proaspăt ales în funcție, Philippe Diallo a făcut o prioritate din participarea lui Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice 2024, care vor fi găzduite de Paris. Șeful fotbalului din Hexagon vrea să se asigure că cel mai bun fotbalist din Franța va participa alături de națională la Jocurile Olimpice.

„Prezența căpitanului echipei Franței, evident, este un element major. Prin calitățile sale sportive care ne pot transforma echipa, dar și prin aura și lumina pe care ar da-o turneului de fotbal”, a declarat Philippe Diallo. Din cauza programului aglomerat, PSG i-a „interzis” lui Mbappe să participe alături de naționala Franței la JO 2020 de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Născut la Paris, Kylian Mbappe a mărturisit că în momentul în care și-a renegociat contractul cu PSG, în primăvara anului 2022, una dintre clauzele din contract au făcut referire la eliberarea jucătorului pentru a participa la Jocurile Olimpice 2024.

Kylian Mbappe vrea să joace la JO 2024 de la Paris: „Sunt o prioritate”

Nu de puține ori, Kylian Mbappe și-a exprimat cu ardoare dorința de a evolua alături de naționala Franței la Jocurile Olimpice. Golgheterul Cupei Mondiale din Qatar, unde naționala „Cocoșului Galic” a pierdut în finală, a făcut o prioritate din participarea la JO 2024 de la Paris.

ADVERTISEMENT

„Jocurile de la Paris 2024 sunt o prioritate. Dacă trebuie să o includ în contract, o voi face… Mereu am visat la asta! JO 2020 a fost un obiectiv, însă am fost oprit, dar Jocurile Paris 2024 sunt o prioritate. Dacă trebuie să-l includ în contract, nu voi lăsa nimic în cale.

Știu unde voi fi pentru o parte a verii 2024. Acele Jocuri sunt în Franța, cele ale centenarului. Am visat mereu la asta! Nu este cea mai mare competiție de fotbal, dar este ceva uimitor când iubești sportul”, a declarat Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT