Sport

Timpul de gândire al lui Mbappe a expirat! Decizia radicală luată de PSG

Kylian Mbappe a avut două săptămâni la dispoziție pentru a se gândi la viitorul său. PSG a luat o decizie radicală după tăcerea atacantului francez.
19.07.2023 | 18:32
Timpul de gandire al lui Mbappe a expirat Decizia radicala luata de PSG
PSG urmează să ia o decizie radicală în privința lui Mbappe. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe nu vrea să își prelungească înțelegerea cu PSG, scadentă în vara anului 2024. Pentru a nu-l pierde gratis, campioana Franței vrea să-l cedeze pe atacant, pe o sumă de transfer, încă din această vară. Totuși, căpitanul naționalei Franței vrea să rămână în acest sezon la PSG pentru a încasa bonusul de loialitate de 80 de milioane de euro.

Timpul de gândire al lui Mbappe a expirat

Mai mult decât atât, Kylian Mbappe va încasa 70 de milioane de euro, salariul de la PSG. Ulterior, golgheterul Cupei Mondiale 2022 ar urma să plece liber de contract, iar favorită pentru un transfer este Real Madrid. Deoarece vine fără angajament, atacantul ar urma să încaseze un bonus uriaș la semnătură.

ADVERTISEMENT

Dacă planul sună bine pentru Kylian Mbappe, nu la fel se întâmplă pentru PSG, care ar urma să rămână cu o gaură uriașă la nivel financiar. Astfel, șefii clubului i-au pus pe masă două variante lui Mbappe: fie semnează prelungirea, fie pleacă în această vară. Nasser Al-Khelaifi, președintele campioanei Franței, l-ar fi lăsat pe internaționalul francez timp de două săptămâni să se gândească la o decizie.

Totuși, perioada de timp a expirat, iar Kylian Mbappe nu a oferit vreun răspuns concret. Atacantul francez nu vrea să se abată de la plan, fapt ce i-a enervat la culme pe oficialii din conducerea parizienilor. Șefii lui PSG sunt pregătiți să ia o decizie radicală în privința atacantului.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe ar putea fi exclus de la PSG

În cazul în care Kylian Mbappe va rămâne la PSG, dar nu va activa clauza din contract, care presupune prelungirea înțelegerii pentru încă un sezon din vara anului 2024, parizienii iau în calcul să-l excludă pe atacant din lot. Căpitanul naționalei Franței a fost amenințat cu excluderea și ar urma să nu mai joace pentru PSG.

Favorită pentru transferul lui Kylian Mbappe este Real Madrid. Vicecampioana Spaniei pare că susține planul lui Kylian Mbappe. Astfel, starul francez ar urma să se alăture „galacticilor” din vara anului 2024, din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Pentru a „scăpa” cu orice preț de Mbappe în această vară, presa din Franța a anunțat că PSG i-ar fi pus pe masă 40 de milioane de euro lui Kylian Mbappe, jumătate din bonusul de loialitate pe care fotbalistul îl va încasa, dacă va rămâne încă un sezon pe Parc des Princes.

Suma pe care Mbappe o va câștiga, dacă rămâne la PSG încă un sezon

Kylian Mbappe va ajunge la câștiguri totale de 150 de milioane de euro, dacă va rămâne în sezonul 2023/2024 la PSG. Pe lângă bonusul de loialitate, de 80 de milioane de euro, atacantul va încasa salariul de 70 de milioane de euro. Pe Santiago Bernabeu, Mbappe este dispus să accepte un salariu anual de 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totuși, Kylian Mbappe va primi un bonus uriaș de 100 de milioane de euro la semnătură, deoarece vine din postura de jucător liber de contract. Kylian Mbappe nu vrea să dea înapoi, iar mama sa, Fayza Lamari, le-a transmis conducătorilor parizieni că atacantul nu își va prelungi contractul și nu va merge la altă echipă în această vară.

ADVERTISEMENT