Sport

Kylian Mbappe, exclus din lotul lui PSG! Scrisoarea șeicilor pentru atacant

Relația dintre Kylian Mbappe și PSG este extrem de rece, iar șefii campioanei Franței au luat o măsură uluitoare împotriva jucătorului pentru a-l forța să plece în această vară.
22.07.2023 | 18:09
Kylian Mbappe exclus din lotul lui PSG Scrisoarea seicilor pentru atacant
Relația dintre Kylian Mbappe și PSG este extrem de rece, iar șefii campioanei Franței pregătesc o măsură uluitoare împotriva jucătorului pentru a-l forța să plece în această vară. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
22-07-2023
15:09

PSG, scrisoare deschisă pentru Mbappe

Kylian Mbappe pare să aibă doar două variante în această vară: fie își prelungește contractul cu PSG, fie se transferă pe o sumă de bani, pentru că parizienii nu par dispuși să îi mai permită fotbalistului să joace în condițiile în care ar mai avea contract valabil pentru un singur sezon. În acest sens cei de la PSG au făcut publică o scrisoare prin care îi cer lui Mbappe să ia o decizie urgentă referitor la viitorul său.

”În primul rând, e esențial să amintim că gândul care a dictat discuțiile noastre din primăvara anului 2022 a fost acela de a te vedea continuând la PSG – o familie care a făcut imposibilul pentru cariera ta ani la rând, permițându-ne, atunci când convenim cu tine, să răspundem favorabil unei cereri de transfer. Acest spirit s-a regăsit în toate discuțiile noastre, care se poartă continuu în bunăvoința pe care o menținem în cadrul clubului nostru. Mai mult, în acest spirit ai apărut pe 21 mai 2022 pe Parc des Princes pentru a anunța colaborarea cu un tricou cu numărul 2025.

Vei înțelege, așadar, că scrisoarea ta – aparent semnată la câteva săptămâni după anunțul de prelungire și impactul ei global (și cu mult înainte de sfârșitul ferestrei de transferuri de vară 2022) și „scurgerea” ei (un an mai târziu) ne-a provocat pagube enorme, mergând contrar spiritului discuțiilor noastre și, în plus, anunțând pe piață că vei fi liber pe 30 iunie 2024, daunele s-au agravat. PSG reamintește că, având în vedere investițiile sale în lumea fotbalului, viitorul lui Mbappe nu poate fi decât un transfer în această vară sau o prelungire după 30 iunie 2024, ceea ce a fost clar stabilit între noi. Toți marii jucători, ca tine, și-au părăsit cluburile lăsând o moștenire de durată și, la rândul lor, ajutând clubul care i-a ajutat.

Este urgent să ne putem întâlni pentru a defini împreună cea mai bună opțiune pentru părți, și anume: o reînnoire pentru sezonul 24/25 sau un transfer din această fereastră de transfer, acestea sunt singurele opțiuni pentru a evita o paralizie de durată a clubului cauzată de acțiunile tale recente. Directorul clubului va lua legătura cu consilierii tăi pentru a conveni rapid asupra acestei întâlniri. Sperăm că acești ani de angajament, bunăvoință și investiții fără precedent în viitorul tău te vor ajuta să te gândești la viitor și la suporterii marelui club care te-au susținut în tot acest timp”, este menționat în scrisoarea celor de la PSG pentru Mbappe.

22-07-2023
12:07

Kylnian Mbappe, aproape de transfer la arabi

Mbappe e decis să nu-și prelungească contractul cu PSG, iar pe fir a intrat Al Hilal. Conform RMC Sport, saudiții ar fi dispuși să-și ofere lui Mbappe aproximativ 400 de milioane de euro în doi ani de contract, iar PSG ar primi 200 de milioane de euro pentru jucătorul care mai are un an de contract.

Potrivit sursei citate, cei de la Al Hilal ar fi dispuși să introducă o clauză specială în contractul lui Mbappe, prin care să-i permită acestuia să plece la altă echipă după un singur sezon, dacă nu ar mai fi convins că vrea să rămână în Arabia Saudită.

 

21-07-2023
20:43

Mbappe nu merge cu PSG în cantonamentul din Japonia

Pentru că refuză să-și prelungească înțelegerea scadentă în vara viitoare, dar și să plece în această perioadă de mercato, PSG a adecis să-l excludă pe Kylian Mbappe din lotul care va pleca sâmbătă, 22 iulie, în cantonamentul din Japonia și Correa de Sud.

Conform L’Equipe, decizia a fost luată vineri, după meciul amical cu Le Havre, scor 2-0, în care atacantul a jucat o jumătate de oră și a înscris un gol. Clubul parizian crede că Mbappe are deja un acord cu Real Madrid pentru a pleca liber în vara viitoare.

Parizienii i-au dat un ultimatum pentru a-și prelungi contractul scadent în 2024, dar starul a refuzat și astfel clubul de pe Parc des Princes vrea să-l vândă în această vară pentru a obține o sumă de bani.

Măsura neașteptată pe care PSG o pregătește pentru Kylian Mbappe

Cum Kylian Mbappe a refuzat să-și extindă înțelegerea și a anunțat că nu va pleca nicăieri în această vară, situația a devenit una delicată. În încercarea de a-i forța mâna să se transfere în actuala perioadă de mercato, PSG pregătește o măsură bizară împotriva atacantului.

ADVERTISEMENT

Conform Mundo Deportivo, care citează RMC Sport, în cazul în care situația nu se va rezolva în curând, șefii campioanei din Ligue 1 sunt hotărâți să-l excludă pe Mbappe din lotul care va merge în stagiul de pregătire din Japonia.

PSG va pleca în acest cantonament sâmbătă, 22 iulie, astfel că mai sunt doar 10 zile la dispoziție pentru ca situația vicecampionului mondial să se rezolve. Însă, e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, deoarece atacantul a fost clar în privința a ceea ce își dorește.

ADVERTISEMENT

Mbappe se umple de bani dacă mai stă un an la PSG

În momentul în care a semnat prelungirea, în primăvara anului 2022, Kylian Mbappe a avut trecută în contract clauza de prelungire pentru încă un sezon pe care căpitanul Franței nu vrea însă să o activeze.

Favorită să-l transfere gratis pe Kylian Mbappe este Real Madrid. Starul francez este dispus să accepte un salariu mai mic pe Santiago Bernabeu, de 50 de milioane de euro, însă va primi un bonus uriaș de 100 de milioane de euro la semnătura cu ”galacticii” dacă va veni liber de cfontract.

ADVERTISEMENT

La PSG, Mbappe are un salariu anual de 70 de milioane de euro. Astfel, Kylian Mbappe va încasa 150 de milioane de euro, dacă va rămâne pentru încă un sezon la PSG. Pe lângă salariul anual de 70 de milioane de euro, francezul are de primit bonusul de loialitate de 80 de milioane de euro.

Totuși, planul lui Kylian Mbappe reprezintă o adevărată gaură din punct de vedere financiar pentru PSG. Francezii riscă să-l piardă gratis dacă nu ”scapă” de jucător în această perioadă de transferuri.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon la PSG, Kylian Mbappe a marcat 41 de goluri în 43 de partide. Internaționalul francez a oferit alte 10 pase decisive. La naționala Franței, Kylian Mbappe a adunat 70 de selecții și a marcat 40 de goluri. Francezul are o cotă de piață de 180.000.000 de euro, conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT