Fotbal intern

Astra Giurgiu ia măsuri după ce Denis Alibec a fost eliminat. “Lipsă totală de responsabilitate!”

19.08.2018 | 08:41
Astra Giurgiu ia masuri dupa ce Denis Alibec a fost eliminat Lipsa totala de responsabilitate
ADVERTISEMENT

Oficialii de la Astra Giurgiu sunt hotărâţi să ia măsuri după ce Denis Alibec, atacantul care a semnat cu fosta campioană un contract valabil pe trei sezoane în perioada de mercato din această vară, a fost eliminat în meciul disputat de Astra Giurgiu contra celor de la Dunărea Călăraşi, scor 1-1, în etapa a 5-a din Liga 1 Betano.

Denis Alibec a fost eliminat cu un sfert de oră înainte ca arbitrul central Cătălin Busi să fluiere finalul partidei dintre Astra Giurgiu şi Dunărea Călăraşi, echipă care a promovat în Liga 1 Betano după sezonul 2017 – 2018 din Liga 2. Astfel, conducerea fostei campioane a României este hotărâtă să acţioneze după ce atacantul şi-a lăsat echipa în 10.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu ia măsuri după ce Denis Alibec a fost eliminat

Denis Alibec a avut parte de un meci tensionat în etapa a 5-a din Liga 1 Betano. Fostul atacant al FCSB-ului a ajuns la cabine mult mai devreme decât coechipierii săi, după ce a încasat două cartonaşe galbene. Arbitrul Cătălin Busi l-a avertizat prima dată în minutul 64, dar Denis Alibec nu s-a potolit. Astfel, în minutul 74 a văzut cel de-al doilea cartobaş şi a fost eliminat.

Dani Coman, preşedintele echipei Astra Giurgiu, a anunţat că oficialii fostei campioane a României se vor întâlni pentru a lua o decizie în cazul lui Denis Alibec. Mai mult, fostul goalkeeper nu a ezitat să-l “taxeze” pe internaţionalul român în vârstă de 27 de ani. “Lipsă totală de responsabilitate. O să analizăm în zilele următoare. O să luăm o decizie în cazul în care o să fie nevoie”, a spus Dani Coman la finalul meciului Astra Giurgiu – Dunărea Călăraşi 1-1.

ADVERTISEMENT
Cătălin Busi, arbitrul partidei Astra Giurgiu - Dunărea Călăraşi îi arată cartonaşul roşu lui Denis Alibec
Momentul în care Cătălin Busi, arbitrul partidei Astra Giurgiu – Dunărea Călăraşi, scor 1-1, l-a eliminat pe Denis Alibec

Colegii îl apără pe Denis Alibec

În apărarea lui Denis Alibec a sărit Neluţ Roşu, mijlocaşul central în vârstă de 25 de ani care a ajuns la Astra Giurgiu în luna iulie a acestui an. Fotbalistul care a trecut pe la echipe precum CFR Cluj, Concordia Chiajna, FC Botoşani şi Levski Sofia crede că Denis Alibec trebuie să fie susţinut. “Toată lumea îl ştie pe Denis Alibec, ăsta este felul lui de a acţiona. Trebuie să îi acordăm încredere”, a spus Neluţ Roşu.

Trei meciuri fără gol la Astra Giurgiu

Denis Alibec este cel mai bine plătit jucător de la Astra Giurgiu. Ioan Niculae, patronul fostei campioane a României, a acceptat să-i ofere atacantului în vârstă de 27 de ani un salariu lunar de 20.000 de euro, la fel cum încasa şi la FCSB. Cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro, Denis Alibec a revenit la Astra Giurgiu în iulie 2018 şi a semnat un contract valabil până în vara anului 2021. În sezonul 2018 – 2019, internaţionalul român a jucat trei meciuri şi nu a înscris niciun gol.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul carierei a mai evoluat la echipe precum Inter Milan, Bologna FC 1909, Bologna Primavera, KV Mechelen, Farul Constanţa, FC Viitorul Constanţa, FCSB şi Astra Giurgiu. Denis Alibec a debutat la echipa naţională a României pe 11 octombrie 2015, atunci când “tricolorii” s-au duelat cu Insuelel Feroe într-un meci din preliminariile Campionatului European. Atacantul român mai are prezenţe şi la naţionalele Under 21, Under 19 şi Under 17.

Pentru Astra Giurgiu, Denis Alibec a jucat în 87 de meciuri, a înscris 41 de goluri şi a oferit 20 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

1 milion de euro este cota lui Denis Alibec, conform transfermarkt.com