News

Atac armat în SUA. Cinci persoane au fost ucise în Carolina de Nord. Printre victime, un polițist

Un nou atac armat soldat cu victime a fost raportat în SUA. Cinci persoane au fost ucise în Carolina de Nord. Printre victime se află și un polițist.
14.10.2022 | 08:29
Atac armat in SUA Cinci persoane au fost ucise in Carolina de Nord Printre victime un politist
Cinci persoane, printre care un polițist, ucise în SUA. Atac armat în Carolina de Nord. Sursa foto: twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou atac armat sângeros a fost raportat în Statele Unite ale Americii. O zonă rezidențială din Carolina de Nord a fost scena unor momente cutremurătoare.

Cinci persoane, printre care un polițist, ucise în SUA. Atac armat în Carolina de Nord

Potrivit presei de peste ocean, focurile de armă s-au auzit în jurul orei locale 17.00, de-a lungul Neuse River Greenway, o zonă rezidențială la nord-est de centrul orașului, a declarat primarul Raleigh, Mary-Ann Baldwin.

ADVERTISEMENT

Un atacator, a cărui identitate încă este necunoscută, a ucis cinci persoane, inclusiv un poliţist aflat în afara serviciului, la Raleigh, în sud-estul SUA.

Imediat, contingent mare de forţe de securitate a fost desfăşurat pentru a-l găsi pe autorul atacului, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

”L-am văzut trecând prin faţa casei mele, în grădină. Avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj”, a declarat un martor care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Criminalul a fost arestat în jurul orei 21:37, au declarat autoritățile. Identitatea și vârsta lui nu au fost dezvăluite.

ADVERTISEMENT

Alte două persoane, inclusiv un polițist, au fost transportate la spitale. Ofițerul a plecat din spital, dar celălalt cetățean a rămas în stare critică.

În această noapte, teroarea a ajuns la ușa noastră. Coșmarul fiecărei comunități a venit în Raleigh. Acesta este un act de violență înfiorător”, a declarat guvernatorul Roy Cooper reporterilor, scrie NYTimes.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului, Mary-Ann Baldwin a apărut extrem de afectată la conferința de presă în care a anunțat numărul victimelor.

”Noi, toți cei din Raleigh, trebuie să ne unim. Trebuie să-i sprijinim pe cei din comunitatea noastră care au suferit o pierdere teribilă, o pierdere a unei persoane dragi.”

Atacul armat din Carolina de Nord, al 25-a soldat cu victime din 2022

În această săptămână, alte atacuri armate au mai avut loc în Greenville, Mississippi; Decatur, Illinois; Philadelphia, Las Vegas și Florida.

În total, în 2022, 25 de atacuri armate soldate cu morți au fost raportate pe teritoriul SUA. Anul trecut, aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri cu arme de foc în Statele Unite, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost record absolut.

ADVERTISEMENT
Tags: