News

Video. Momente terifiante în două școli din Brazilia. Cel puțin 3 morți și 11 răniți, într-un atac armat

Clipe terifiante pentru profesorii, elevii și angajații a două școli din Brazilia. Mai mulți bărbați au deschis focul în aceste unități. Cel puțin 3 morți în acest atac armat.
25.11.2022 | 21:41
Video Momente terifiante in doua scoli din Brazilia Cel putin 3 morti si 11 raniti intrun atac armat
Trei morți și mai mulți răniți, într-un atac armat în două școli din Brazilia. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 rănite, vineri, în Brazilia. Mai mulți bandiți au atacat două şcoli, înarmați cu arme de foc.

Trei morți și mai mulți răniți, într-un atac armat în două școli din Brazilia

Atacul armat a fost raportat în statul Espiritu Santo, din sud-estul Braziliei. Evenimentul dramatic de vineri a fost catalogat drept o ”tragedie” de către președintele recent ales al statului sud-american, Luiz Inácio Lula da Silva.

ADVERTISEMENT

Mai mulți bandiți au intrat în școala Primo Bitti din municipiul Aracruz. ”Unul dintre ei a împușcat mai mulți profesori adunați într-o sală de clasă, ucigând două femei și rănind alte nouă persoane”, a declarat primarul Luis Carlos Coutinho la postul de radio CBN, scrie CLG Noticias.

Atacatorii nu s-au rezumat la această unitate. Ei s-au mutat la o altă școală, unde au ucis un adolescent și au lăsat în urmă încă doi răniți.

ADVERTISEMENT

Secretarul pentru Securitate al orașului, Marcio Celante, a declarat că autoritățile caută un singur suspect, care ar fi putut fi autorul celor două atacuri armate.

”Am aflat cu tristețe de atacul asupra școlilor din Aracruz, Espíritu Santo. Vreau să-mi exprim sprijinul pentru familiile victimelor acestei tragedii absurde.

ADVERTISEMENT

Sunt alături și de guvernator în anchetarea acestui atac”, a scris, pe Twitter, președintele Lula, cel care își va prelua oficial mandatul la 1 ianuarie 2023.

Atacurile armate în școlile din Brazilia au crescut în ultimii ani

Incidentele de violență armată în școlile din Brazilia au crescut în ultimii ani, spun experții brazilieni.

ADVERTISEMENT

Pe 13 martie 2019, doi foști studenți au împușcat mortal opt persoane, majoritatea studenți și angajați, într-un liceu de lângă Sao Paulo, apoi s-au sinucis.

Anterior, pe 7 aprilie 2011, un fost student în vârstă de 24 de ani a deschis focul într-o școală din Rio de Janeiro, ucigând 12 persoane și rănind mai multe, înainte de a se sinucide.

ADVERTISEMENT
Tags: