News

Atac de groază în Franța. Șase copii au fost înjunghiați, în timp ce se jucau într-un parc

Atac de groază în Franța. Șapte oameni, dintre care șase copii, au fost înjunghiați. Micuții, cu vârste de aproximativ 3 ani, erau într-un parc.
08.06.2023 | 13:05
Atac de groaza in Franta Sase copii au fost injunghiati in timp ce se jucau intrun parc
Atac de groază în Franța. Șase copii au fost înjunghiați. Sursa foto: Facebook Nicolas Robin
ADVERTISEMENT

Atac de groază în Franța, joi, 8 iunie, în sud-estul țării, în orașul Annecy. Șase copii au fost înjunghiați, într-un parc situat lângă lacul din localitate. Și un adult se află printre victimele agresorului.

Atac de groază în Franța. Copii înjunghiați într-un parc

Dintre cei șase copii, patru se află în stare gravă. Micuții au vârste fragede, de aproximativ trei ani. Potrivit surselor BFM TV, suspectul a fost reținut. Este vorba despre un bărbat, care a ajuns în custodia polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Anunțul privind reținerea presupusului autor a fost făcut de către ministrul de Interne, Gérald Darmanin. De asemenea, BFM TV precizează că bărbatul respectiv ar fi un cetățean sirian, solicitant de azil.

Atacul sângeros a avut loc în jurul orei 09:45, iar copiii, în vârstă de aproximativ trei ani, erau în parcul de lângă lacul Annecy. Deocamdată, nu se cunosc alte detalii cu privire la autor sau motivul pentru care a comis această faptă.

ADVERTISEMENT

„Intervenții în curs de desfășurare la Jardin de l’Europe și la Pâquier, în Annecy. Vă rugăm să evitați zona și să nu interveniți în activitatea autorităților”, a transmit prefectura, într-un mesaj pe Twitter.

Conform sursei citate, președintele Emmanuel Macron „urmărește situația”. În cursul acestei zile, prim-ministrul, Elisabeth Borne, și ministrul de Interne, Gérald Darmanin, vor merge în locul în care a avut loc atacul de groază.

ADVERTISEMENT

19 copii au fost uciși într-o școală din SUA

Amintim că pe data de 24 mai 2022, un alt atac a avut loc în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși la o școală primară din Uvalde, sudul statului Texas. Un tânăr de 18 ani este cel care a comis masacrul.

Înainte să ajungă în unitatea de învățământ, atacatorul, Salvador Ramos, și-a ucis bunica. Femeia a fost împușcată. Copiii care i-au căzut victime tânărului aveau vârste cuprinse între 9 și 10 ani.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a avut loc în toamna anului 2022 în Thailanda. Mai mulți copii au fost uciși în timp ce dormeau, într-o creșă din orașul Uthai Sawan din provincia nord-estică Nong Bua Lamphu. 38 de persoane au fost omorâte, dintre care 23 erau minori. Atacatorul era un fost polițist.

ADVERTISEMENT
Tags: