News

Atac devastator al rușilor. O rachetă a lovit orașul Harkov din Ucraina: cel puțin 3 morți și 5 răniți

Alarmă în Harkov. Bilanț tragic după atacul nimicitor cu o rachetă rusească: s-au raportat cel puțin trei morți și cinci răniți
20.03.2024 | 19:57
Atac devastator al rusilor O racheta a lovit orasul Harkov din Ucraina cel putin 3 morti si 5 raniti
Atac devastator în orașul ucrainean Harkov. Cel puțin trei trei persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite în urma atacului rușilor. Sursa foto: X / NOELREPORTS
ADVERTISEMENT

Cel puţin trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite într-un atac al armatei lui Putin, care a avut loc miercuri în plină zi, asupra orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina și situat în nord-estul țării, conform declarațiilor unui oficial al poliției regionale, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Atac devastator al rușilor în Harkov

Autoritățile au raportat bilanțul tragic al incendiului care s-a extins după atacul cu rachetă, după ce rușii au lovit din nou Harkovul, iar numărul victimelor ar putea crește.

ADVERTISEMENT

„Trei morţi, cinci răniţi şi un incendiu de anvergură: ruşii au lovit din nou Harkovul” a declarat şeful departamentului de anchetă al poliţiei în această regiune, Serghei Bolvinov.

De asemenea, guvernatorul regional, Oleg Sinegubov, a adăugat că „circa zece persoane ar putea fi prinse sub dărâmături”. El a mai dezvăluit că „potrivit primelor estimări, a fost vorba de o rachetă de croazieră”.

ADVERTISEMENT

Operațiune de salvare contra cronometru

Atacul puternic al armatei ruse a vizat un complex industrial care găzduia o imprimerie, precum și un atelier de mobilă și de vopsitorie, a mai precizat Serghei Bolvinov.

În încercările de salvare ale autorităților un cadavru a fost scos şi altele două au rămas blocate sub dărâmături, a mai precizat guvernatorul, care a spus și că doi răniţi se află într-o stare gravă.

ADVERTISEMENT

Lovitura a fost extrem de puternică, iar operaţiunile de salvare continuă și pompierii încearcă din răsputeri să stingă incendiul, povestește guvernatorul Bolvinov.

Cele mai recente informații pe care le dețin serviciile de urgenţă din Ucraina, arată că focul s-a propagat pe o suprafaţă de „peste 2.000 de metri pătraţi”.

ADVERTISEMENT

Aflat la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Rusia, orașul Harkov, care avea aproximativ 1,5 milioane de locuitori înainte de invazia rusă din urmă cu doi ani, este ținta unor bombardamente regulate din partea armatei ruse.

ADVERTISEMENT