News

Război în Ucraina, ziua 745. Noi atacuri în Odesa și Harkov. Turcia vrea să găzduiască un summit de pace pentru a pune capăt conflictului

Război în Ucraina, ziua 745. Recep Erdogan a anunțat că Turcia se oferă să găzduiască un summit pentru încheierea păcii.
09.03.2024 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 745 Noi atacuri in Odesa si Harkov Turcia vrea sa gazduiasca un summit de pace pentru a pune capat conflictului
Război în Ucraina, ziua 745. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 745. Rușii au lansat noi atacuri în Odesa, Harkov, Herson, Mikolaiv și Kirovohrad. Forțele ucrainene au doborât 33 de drone. Din păcate, loviturile s-au soldat cu morți și răniți în unele dintre aceste regiuni.

Război în Ucraina, ziua 745. Rușii au lovit mai multe regiuni

Trei oameni au murit în Harkov, iar alte două persoane în regiune Sumî. Aici, numărul răniților a ajuns la 26. Totodată, o școală, un spital și centrul regional de asistență medicală de urgență și ale serviciului de apă au fost avariate.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în orașele ocupate de Rusia în Zaporojie au avut loc mai multe explozii. Două dintre acestea au avut loc lângă o bază militară a Moscovei din orașul Tokmak, respectiv la un depozit din Melitopol, unde rușii își țin muniție.

Cehia a anunțat că a strâns bani pentru 300.000 de obuze pentru Kiev. „Scopul nostru este să livrăm mult mai mult! Munca noastră și ajutorul nostru pentru Ucraina nu se termină aici.

ADVERTISEMENT

Continuăm să căutăm parteneri pentru a putea continua să sprijinim Ucraina în lupta sa curajoasă împotriva agresorului rus”, a transmis premierul ceh Petr Fiala.

Turcia vrea să găzduiască un summit pentru încheierea păcii

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit, vineri, cu Recep Erdogan, în Turcia. În cadrul unei conferințe de presă, Erdogan a anunțat că Turcia se oferă să găzduiască un summit de pace, pentru a pune capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Liderul turc a spus că a discutat în detaliu cu președintele Zelenski despre situația în care a ajuns războiul, potrivit Reuters. De asemenea, Erdogan spune că Turcia va ajuta la reconstrucția Ucrainei, după terminarea conflictului.

Președintele Volodimir Zelenski a punctat că Moscova nu va fi invitată la eventuala reuniune la vârf. Însă, un reprezentant al rușilor ar putea participa la următoarea întâlnire, după ce se va decide ce pași vor fi urmați pentru a instaura pacea.

ADVERTISEMENT

Printre subiectele abordate în timpul întâlnirii dintre președintele turc și cel ucrainean s-a numărat și cel privitor la transportul cerealelor prin Marea Neagră. De asemenea, liderii celor două țări au vorbit și despre eliberarea prizonierilor ucraineni aflați în Rusia.

 

ADVERTISEMENT