Sport

Atac la fotbaliştii nevaccinaţi din Premier League: “Să-şi caute un alt loc de muncă”

Premier League este campionatul cel mai afectat de noua variantă a virusului COVID-19, Omicron, iar patronul unei echipe engleze a lansat un atac la fotbaliştii care nu s-au vaccinat încă.
19.12.2021 | 19:33
Atac la fotbalistii nevaccinati din Premier League Sasi caute un alt loc de munca
ADVERTISEMENT

Omicron, noua variantă a virusului COVID-19, a făcut ravagii în fotbalul englez, unde 6 dintre cele 10 meciuri ale etapei din weekend au fost amânate. Fotbaliştii nevaccinaţi au fost luaţi în colimator, iar Alan Pace, patronul lui Burnley, a lansat un atac la adresa acestora.

Ce le-a transmis Alan Pace fotbaliştilor nevaccinaţi din Premier League

Burnley a fost una dintre echipele afectate de situaţia din Premier League, iar meciul cu Aston Villa, programat sâmbătă, a fost amânat după ce apariţia mai multor cazuri de COVID-19 la echipa din Birmingham. Patronul Alan Pace a avut, cu această ocazie, un mesaj dur la adresa jucătorilor nevaccinaţi.

ADVERTISEMENT

“Mă îngrijorează din mai multe motive, dar sunt alegeri personale pentru fiecare om. Cu toate acestea, nu este posibil să-i pui pe toţi ceilalţi în pericol. Dacă ei (n.r. fotbaliştii) decid să nu se vaccineze, să-şi caute un alt loc de muncă”, a spus Alan Pace.

Conform ultimelor date, 68% dintre fotbaliştii din Premier League sunt vaccinaţi, astfel că oficialii primei ligi din Anglia au trimis scrisori către cluburi, prin care cer ca jucătorii să fie convinşi să se imunizeze.

ADVERTISEMENT

Fanii sunt şi ei împotriva fotbaliştilor nevaccinaţi

Marea Britanie se confruntă cu un număr mare de cazuri, în ultima perioadă, iar britanicii au anunţat că duminică au fost depistate pozitiv peste 88.000 de persoane.

Fanii echipelor din Premier League nu mai acceptă ca meciurile să fie amânate din cauza cazurilor apărute şi îi atacă pe fotbaliştii nevaccinaţi. Peter Baron, unul dintre fanii lui Burnley care plecase în deplasarea pentru meciul cu Aston Villa, a avut, la rândul lui, un discurs dur.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce mă enervează cu adevărat este că aud cum fotbaliştii nu vor să se vaccineze. Sunt conştient că există drepturi, dar dacă aş lucra pe un şantier şi mi s-ar spune să port un echipament special, aş face-o.

De ce Premier League şi cluburile nu le spun fotbaliştilor că trebuie să se vaccineze?”, a spus Peter Baron pentru The Sun.

ADVERTISEMENT

Ce spune Heung-Min Son, una dintre vedetele din Premier League, despre vaccin

Heung-Min Son se numără printre fotbaliştii imunizaţi din Premier League. Starul lui Tottenham a vorbit despre decizia luată şi a explicat motivul pentru care a ales să se imunizeze.

“Am simţit că trebuie să mă vaccinez ca să nu-i infectez pe alţi jucători sau alte persoane, dacă am COVID. Nu înseamnă ca nu mă pot infecta dacă m-am vaccinat, dar şansele sunt mai reduse. Nu regret decizia luată şi sunt fericit”, a explicat fotbalistul lui Tottenham.

După ce au fost amânate mai multe meciuri din Premier League, oficialii cluburilor au cerut ca sezonul să fie întrerupt până la mijlocul lui ianuarie. Conform presei din Anglia, o decizie finală va fi luată luni, în urma unei şedinţe.

ADVERTISEMENT