News

Atac furibund la candidatura lui Iohannis pentru șefia NATO. „Vrea să-și prelungească vacanța, ne face de râs pe plan extern”

Atac dur al AUR împotriva lui Iohannis. „Vrea să-și prelungească vacanța pe banii NATO, nu îl califică nici vocea, nici talentul”
13.03.2024 | 14:57
Atac furibund la candidatura lui Iohannis pentru sefia NATO Vrea sasi prelungeasca vacanta ne face de ras pe plan extern
AUR spune că Iohannis „mai are puțin și își anunță candidatura pentru șefia de scară la vreun bloc din Cotroceni” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, l-a atacat furibund pe Klaus Iohannis pentru că s-a „autopropus” la funcția de secretar general al NATO. „Ne face iar de râs pe plan extern”, a spus Lulea.

„Nu îl califică nici vocea, nici talentul”

Într-un comunicat al AUR, prim-vicepreședintele formațiunii, Marius Lulea, l-a atacat vehement pe șeful statului, miercuri, după anunțul acestuia din urmă că va candida la șefia NATO.

ADVERTISEMENT

AUR spune că Iohannis „a decis să mai atârne” niște ani „pe banii contribuabililor români” și ai „tuturor statelor membre NATO”, pentru că s-a „autopropus” pentru funcția de secretar general al Alianței, „o funcție pentru care nu îl califică nici vocea, nici talentul”.

„După 10 ani de tăcere, președintele Iohannis a decis că vrea să mai atârne încă vreo câțiva ani pe banii contribuabililor. De data asta nu doar pe banii românilor, ci pe banii tuturor statelor membre NATO. Altfel nu poate fi interpretată autopropunerea sa pentru funcția de secretar general al NATO, o funcție pentru care nu îl califică nici vocea, nici talentul”, se arată în comunicatul AUR.

ADVERTISEMENT

„Ne face de rîs pe plan extern”

AUR mai denunță că Iohannis a „ratat cu grație” obiectivul aderării României la spațiul Schengen și că anunțul privind candidatura la conducerea Alianței Nord Atlantice face România „de râs pe plan extern”.

„Să nu uităm că președintele Iohannis a avut un singur obiectiv major de politică externă pentru România, aderarea la Schengen, și l-a ratat cu grație! Cum ar putea un președinte care nu a făcut nimic în două mandate să poată spera vreodată că va putea fi la conducerea NATO?Autopropunerea lui Iohannis ne face iar de râs în plan extern, așa cum a făcut-o și în multe alte ocazii”, spune Marius Lulea.

ADVERTISEMENT

Un președinte „disperat” pentru „orice funcție internațională”

Comunicatul AUR mai sublinază că marile puteri din cadrul NATO, Franța, SUA, Germania și Marea Britanie, nu susțin candidatura lui Iohannis, în favoarea premierului Olandei, Mark Rutte. „Franța, SUA, Germania și Marea Britanie nici măcar nu au în vedere să îl susțină. În cazul acestora a fost vehiculată o cu totul altă propunere de candidat”, scrie Lulea.

Comunicatul AUR descrie un președinte „disperat” să capete orice funcție la nivel înalt, a cărui campanie duce în ridicol funcția de șef de stat care vrea „să-și prelungească vacanța pe banii contribuabililor NATO”.

ADVERTISEMENT

„Iohannis, în momentul de față, a devenit disperat să bage capul în poză pentru orice funcție internațională. Poate-poate de undeva i se va arăta norocul și va mai hiberna câțiva ani prin fotolii comode.

„Deviații comportamentale”

Toată această campanie a lui Iohannis nu face decât să ridiculizeze funcția de președinte al României. Mai are puțin și își anunță inclusiv candidatura pentru șefia de scară de la vreun bloc din zona Cotroceni.

După ce a stat în vacanță 10 ani pe banii românilor acum dorește să își prelungească vacanța pe banii contribuabililor NATO. Este o autopropunere rușinoasă ce arată anumite deviații comportamentele și de înțelegere a contextului în care se află ale unui președinte narcisist”, încheie comunicatul.

ADVERTISEMENT