Sport

Oficial: Federico Anselmo, noul atacant argentinian al Universității Cluj! „Bienvenido!” Update Exclusiv

Universitatea Cluj l-a prezentat oficial pe Federico Anselmo, un atacant argentinian în vârstă de 29 de ani, care a evoluat ultima oară în liga secundă din Țara Tangoului.
22.01.2024 | 21:04
Oficial Federico Anselmo noul atacant argentinian al Universitatii Cluj Bienvenido Update Exclusiv
Atacant argentinian pentru Universitatea Cluj! Ce CV are fotbalistul crescut de Estudiantes de La Plata
ADVERTISEMENT
22-01-2024
19:10

Federico Anselmo, prezentat oficial la U Cluj

Anunțat în exclusivitate de FANATIK încă de duminică, transferul atacantului argentinian Federico Anselmo la U Cluj a devenit oficial.

„Bienvenido Federico Anselmo!

FC Universitatea Cluj bifează o nouă mutare și îl transferă pe vârful de atac argentinean Federico Anselmo, jucător cu peste 130 de meciuri în primele două ligi din Argentina”, au anunțat oficialii „șepcilor roșii” pe pagina de Facebook a clubului.

 

Universitatea Cluj a învins pe FC Hermannstadt, scor 2-1, însă antrenorul Ioan Ovidiu Sabău are o mare problemă în compartimentul ofensiv. Rămași fără răzvrătitul Ianis Stoica, exclus din lot, clujenii au anunțat deja că au nevoie disperată de cel puțin un atacant, care să îl ajute pe deja veteranul Daniel Popa.

Atacant argentinian pentru Universitatea Cluj!

Desigur, ”șepcile roșii” se pot baza în atac pe diverși tineri de perspectivă cum ar fi Filip Ilie, însă nu este îndeajuns pentru play-off. În acest sens, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău anunța că la echipă este așteptat un ”atacant”, care a fost rezolvat în proprție de 95%.

ADVERTISEMENT

“Așteptăm un atacant. Am avut mulți pe listă, dar e în funcție de buget. Unii își doresc să vină, alții nu. Sunt niște negocieri care durează mult. Cred că 95% s-a rezolvat, un atacant din afara țării. E o problemă, atacanții care au valoare nu vin în România“, a declarat Sabău.

Conform surselor FANATIK, acest atacant este un argentinian în vârstă de 29 de ani, care a fost prezent în tribune la partida dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt. Federico Anselmo este liber de contract și a jucat ultima oară la Quilmes, în liga secundă din Argentina.

ADVERTISEMENT

Cotat la 450.000 de euro, atacantul de 1,86 metri înălțime este un produs al academiei celor de la Estudiantes de La Plata, fostă campioană a Argentinei și câștigătoare de Copa Libertadores. În fapt, Universitatea Cluj duce negocieri la sânge cu mai mulți fotbaliști, inclusiv pe alte posturi, în speranța că echipa va prinde un loc de play-off în acest sezon.

Momentan, așa cum anunța și antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, atacantul a fost convins în proporție de 95% să semneze, fiind deja la Cluj-Napoca. Fotbalistul a bifat 170 de prezențe în cariera sa, reușind 37 de goluri și 6 pase de gol.

ADVERTISEMENT

Începând cu 2015, anul debutului său în fotbalul profesionist, Federico Anselmo a schimbat mai multe echipe, majoritatea din Argentina, printre care Estudiantes, Atletico Rafaela, CA Union sau Quilmes. În cel mai recent sezon jucat la Quilmes, în a doua ligă din Argentina, Anselmo a reușit 11 goluri și 3 pase de gol în 32 de partide, fiind practic golgheterul echipei pentru formația sa.

De menționat că cei de la Quilmes au forțat promovarea în prima ligă din Argentina, reușind să încheie pe 4 sezonul regular, însă nu au reușit acest lucru. De altfel, acest sezon este și cel mai prolific din cariera atacantului.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj ocupă momentan locul 6 în clasament cu 32 de puncte și ar putea profita de programul favorabil din următoarele două etape, când ”studenții” întâlnesc doi adversari din subsolul clasamentului: Poli Iași în deplasare și UTA Arad acasă. Cu toate acestea, echipa de pe malul Someșului speră să anunțe cât mai rapid noi transferuri, inclusiv pe Anselmo, pentru a privi cu optimism spre play-off.

ADVERTISEMENT