Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Oficial: Giorgi Abiashvili, de la FC Porto, la Petrolul! Fanatik confirmat. Update exclusiv

Giorgi Abiashvili, internațional gruzin U21, a semnat cu Petrolul Ploiești. Atacantul are misiunea de a îl înlocui pe Christian Irobiso, care va juca în Golf.
30.08.2023 | 12:28
Oficial Giorgi Abiashvili de la FC Porto la Petrolul Fanatik confirmat Update exclusiv
Oficial: Giorgi Abiashvili, de la FC Porto, la Petrolul! Fanatik confirmat. Update exclusiv. FOTO: Facebook Petrolul
ADVERTISEMENT
30-08-2023
09:32

Giorgi Abuashvili, prezentat la Petrolul

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de luni, 28 august, transferul lui Giorgi Abuashvili, internațional georgian U19, de la FC Potro, la Petrolul Ploiești. Informația a fost confirmată de conducerea „lupilor galbeni”, care l-au prezentat pe tânărul atacant.

„𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭, 𝐆𝐢𝐨𝐫𝐠𝐢 𝐀𝐛𝐮𝐚𝐬𝐡𝐯𝐢𝐥𝐢!

FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu FC Porto, privind transferul definitiv al tânărului fotbalist georgian, Giorgi Abiashvili!

În vârstă de 20 de ani, Giorgi a debutat în fotbalul profesionist la Dinamo Tbilisi, alături de care a câștigat titlul de campion, ulterior fiind achiziționat de către FC Porto. El este o prezență constantă la loturile de juniori ale selecționatei Georgiei!

Îți dorim mult succes și multe realizări în echipa lupilor galbeni!”, a scris Petrolul, pe Facebook.

Cu 12 puncte acumulate în primele 7 etape ale SuperLigii, Petrolul este revelația începutului de sezon. În ultima etapă, egalul de pe „Arcul de Triumf” cu Dinamo, „petroliștii” nu s-au bazat pe serviciile atacantului Christian Irobiso, care se pregătește de un transfer în Arabia Saudită.

Irobiso pleacă în Arabia Saudită, Petrolul își aduce internațional georgian U19

Christian Irobiso este ca și plecat de la Petrolul în liga secundă din Arabia Saudită. Efectuează azi vizita medicală, după care va semna contractul. „Găzarii” se vor alege în schimbul său cu 200.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Iribiso nu-l va lăsa însă descoperit pe antrenorul Florin Pârvu. Conducerea Petrolului s-a mișcat rapid și i-a adus înlocuitor pe măsură. Este vorba despre Giorgi Abuashvili, un internațional georgian U19, care a evoluat ultima oară în Portugalia pentru echipa secundă a lui FC Porto.

Abuashvili evoluează pe postul de atacant stânga, un winger, are 20 de ani, și a bifat până acum 5 selecții la naționala U19 a Georgiei, pentru care a marcat și un gol. Interesant este că acesta a fost înscris chiar împotriva României, într-o partidă câștigată de „tricolori” cu scorul de 5-1 și care conta pentru calificarea la Euro U19 din 2022. El mai are 13 selecții și un gol la naționala U17.

ADVERTISEMENT

„Haideți să vă mai anunț o exclusivitate marca FANATIK. Un nou transfer pentru Petrolul Ploiești. Irobiso pleacă în liga a doua din Arabia Saudită pentru 200 de mii de dolari, lucru care în mare parte se cam știa…

Și ca informație de ultimă oră, Cristi Coste mi-a transmis acum că Petrolul l-a adus în locul lui pe georgianul Giorgi Abuashvili. Atacant stânga, jucător născut în 2003, 20 de ani, care poate să rezolve multe probleme la Petrolul.

ADVERTISEMENT

Giorgi Abuashvili e noua achiziție a Petrolului. Internațional georgian U19, am înțeles că e un jucător foarte bun, foarte valoros. Atacant stânga, născut pe 8 februarie 2003”, a anunțat Horia Ivanovici în exclusivitate la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

Giorgi Abuashvili a fost transferat de FC Porto în 2021 de la Dinamo Tbibili contra sumei de 240.000 de euro, iar în acest sezon a evoluat în 12 partide pentru gruparea portugheză.

ADVERTISEMENT

Pe lângă internaționalul georgian, Petrolul a mai făcut o achiziție de marcă la mijlocul săptămânii trecute. L-a semnat liber de contract pe atacantul Mihai Roman II, care a și debutat în tricoul „lupilor” în egalul cu Dinamo.

  • 125.000 de euro este cota de piață a lui Giorgi Abuashvili

TRANSFER din SuperLiga in Arabia Saudita!

ADVERTISEMENT