News

Atentat cu bombă la Kabul. Mai mulți civili au murit. Scenele de groază s-au petrecut la o ceremonie funerară

Explozie puternică lângă o moschee din Kabul. Au fost raportați morți și răniți.
03.10.2021 | 19:03
Atentat cu bomba la Kabul Mai multi civili au murit Scenele de groaza sau petrecut la o ceremonie funerara
ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au murit într-un atentat cu bombă provocat duminică la Kabul.

Explozia mortală a avut loc la o moschee în care aveau loc funeraliile mamei purtătorului de cuvânt al talibanilor.

În urma atacului au murit mai mulți civili, conform Al Jazeera și CNN. În moschee se desfășurau funeraliile mamei lui Zabihullah Mujahid, unul dintre liderii talibanilor.

ADVERTISEMENT

Tragedie la Kabul. Atentatul cu bombă a avut loc la o moschee

Până acum, atacul nu a fost revendicat. Anterior, gruparea teroristă ISIS-K a revendicat mai multe atacuri împotriva talibanilor, în situația în care cele două grupuri fundamentaliste se află în conflict.

Deflagrația s-a produs în apropiere de intrarea în moscheea Eid Gah din Kabul. Un oficial taliban a declarat că doi oameni au murit, iar alți patru au suferit răni, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că mai mulți civili au fost uciși în apropierea porții moscheei. Imediat după tragedie, talibanii au blocat drumurile din zonă, imediat după explozie.

Atacul a avut loc la ceremonia funerară a mamei liderului taliban Zabihullah Mujahid

 „Am auzit sunetul unei explozii aproape de moscheea Eid Gah, apoi, s-au auzit focuri de armă”, spune Abdullah, un proprietar de butic din zonă.

ADVERTISEMENT

Ambulanțe care îi duceau pe răniți spre Spitalul de Urgență din Kabul au fost văzute de martori oculari pe străzile din zona Shahr-e-Naw.

Talibanii nu au precizat câți oameni au murit în urma atacului dar au spus că efectuează o investigație.

ADVERTISEMENT

Înainte de plecarea soldaților americani din Kabul a avut loc un atentat pe 26 august. Explozie din aeroportul din capitala afgană a dus la moartea a 182 de persoane, dintre care 169 de afgani și 13 soldați americani.

După 20 de ani, armata SUA s-a retras complet din Afganistan lăsând țara în mâinile talibanilor. Retragerea militară a Washingtonului a fost finalizată pe 30 august, cu 24 de ore înainte de termenul stabilit de președintele Joe Biden pentru a pune capăt prezenței forțelor armate americane în această țară.

ADVERTISEMENT
Tags: